Obavijesti

News

Komentari 6

Blagajnica ukrala novac kojim su trebali platiti maturalac

Blagajnica ukrala novac kojim su trebali platiti maturalac
1

Nitko nije ništa sumnjao, a krađu su otkrili nakon što je agencija požeškoj Tehničkoj školi uputila dopis kojim ih traži preostali novac, koji su trebali uplatiti

VIDEO

Blagajnica (45) požeške Tehničke škole u razdoblju od 1. rujna do 15. listopada 2010. godine ukrala je 40.970 kuna. Tim novcem trebala se platiti zadnja rata maturalnog putovanja učenika. Osamdesetak maturanata Tehničke škole novac je u ratama uplaćivalo školi tijekom godine, a škola ga je dalje prosljeđivala Turističkoj agenciji APP iz Požege. Učenici su u kolovozu bili na šestodnevnom maturalnom putovanju u Pragu. Nitko nije ništa sumnjao, a krađu su otkrili nakon što je APP uputio dopis kojim od škole traži preostali dio novaca. Ravnatelj, Zoran Čerti pretpostavljao je to da je davno uplaćeno. 

- Zajedno s voditeljicom računovodstva prekontrolirali smo knjige i dobili smo priznanje blagajnice da je novac uzela za sebe - rekao je ravnatelj. 

Informaciju o krađi blagajnice, koja 20 godina radi u školi, policija je dobila iz škole, no unatoč tome što je priznala zlodjelo blagajnica je još uvijek na svom radnom mjestu. 

- Odluku o njenom budućem statusu treba uskoro donijeti Školski odbor, a mi smo poduzeli određene mjere kako se nešto slično ne bi više ponovilo. To konkretno znači da svaki dan voditeljica računovodstva na kraju dana obavi kontrolu stanja u blagajni - rekao je ravnatelj škole Zoran Čerti. 

- Školskom odboru ću protiv blagajnice predložiti dvije mjere, preraspodjelu na drugo radno mjesto, što je po meni nemoguće jer nemamo slobodnih radnih mjesta i otkaz. Stvar je Odbora kako će odlučiti - rekao je ravnatelj.  

- Mi smo školskim sredstvima platili APP-u tako da u cijeloj priči nitko nije oštećen, jedino škola. Tužbom protiv naše djelatnice pokušat ćemo osigurati povrat novca jer ga ona, nakon što je krađa otkrivena, nije vratila - rekao je Zoran Čerti. Protiv blagajnice je policija podigla kaznenu prijavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije