Obavijesti

News

Komentari 28

BMW-om usmrtio obitelj u BiH: Tužiteljstvo neće nikoga teretiti

BMW-om usmrtio obitelj u BiH: Tužiteljstvo neće nikoga teretiti

Mediji su pisali kako su se BMW i Mercedes utrkivali, a vozači su bili pijani. No tužiteljstvo je objavilo kako nema dokaza za to i kako neće nikoga teretiti jer jedinim krivcem smatraju vozača koji je poginuo

VIDEO

Skoro godinu dana nakon tragične smrti obitelji Krstić iz Mostara, tužiteljstvo Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) danas je objavilo kako za tu nesreću neće nikog teretiti., Jedan od poginulih u nesreći je Mate Primorac i tvrde kako je upravo on izazvao nesreću jer je nepropisno pretjecao na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h, piše Hercegovina info.

BiH mediji pisali su kako su se BMW i Mercedes utkrivali i kako su vozači bili pijani te kako se radi o sinovima tajkuna.

Pijani su se utrkivali u BMW-u i Mercedesu pa usmrtili obitelj: 'Velika tuga, prerano su otišli'
Pijani su se utrkivali u BMW-u i Mercedesu pa usmrtili obitelj: 'Velika tuga, prerano su otišli'

Godinu dana im je trebalo za istragu?!

- Na temelju uvida u kompletnu dokumentaciju prikupljenu od strane PU Mostar, PP za sigurnost prometa Mostar, te na temelju izjava svih saslušanih svjedoka - sudionika prometne nezgode koji su bili u mogućnosti dati izjave, kao i predstavnika oštećene obitelji i na temelju svih provedenih vještačenja, odlučeno je da se neće provoditi istraga u ovom predmetu protiv M.P. zbog kaznenog djela 'Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa' iz čl. 336. st. 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u svezi s kaznenim djelom 'Ugrožavanje javnog prometa' iz čl. 332. st. l. istog Zakona, iz razloga postojanja drugih okolnosti koje isključuju kazneno gonjenje - smrt počinitelja, odnosno iz razloga što je M. P., iz Čitluka, koji je dana 24.9.2022. godine upravljao putničkim motornim vozilom marke BMW X 5 iz pravca Mostara u pravcu Čapljine, a da je pretjecanje otpočeo na mjestu gdje pretjecanje nije dopušteno i gdje nisu postojali uvjeti za sigurno pretjecanje, čijim nepropisnim radnjama pretjecanja je prouzročena prometna nezgoda, a koji je neposredno nakon prometne nezgode, nakon što je prebačen radi ukazivanja liječničke pomoći u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, u istoj i preminuo - stoji u priopćenju.

Pijan se utrkivao, preživjela samo djevojčica

Podsjećamo, strašna prometna nesreća dogodila se 24.9.2022. godine, oko 20 sati na magistrali kod Mostara. 

Poginuli su supružnici Boris (35) i Marijana Krstić (34) i njihov devetogodišnji sin Roberto koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic te M. P. (46) iz automobila BMW X5.

Trogodišnja djevojčica čiji su roditelji i brat poginuli u Renaultu završila je u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama.

Ovo je tajkun u BMW-u koji je poginuo u sudaru. Sumnjaju da se utrkivao i usmrtio obitelj
Ovo je tajkun u BMW-u koji je poginuo u sudaru. Sumnjaju da se utrkivao i usmrtio obitelj

Sinovi tajkuna vraćali se s krštenja?

Kako piše Avaz.ba, jedan od poginulih u nesreći je Mate Primorac i sumnja se da je upravo on izazvao nesreću jer je nepropisno pretjecao na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h.

Primorac je zbog toga udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u Renault Scenic, u kojem je bila obitelj Krstić, a kretao se iz suprotnog smjera.

Avaz je prošle godine pisao kako su Primorac i Doko zajedno bili na proslavi krštenja u jednom mostarskom restoranu iz kojeg su krenuli prema Čitluku i Međugorju. Pojavili su se navodi kako je Primorac krenuo pretjecati Doku, a ovaj mu to nije dopustio pa je krenulo utrkivanje. Doko se iz nesreće izvukao bez ozljeda, dok je trogodišnja curica iz Renaulta zadobila teške tjelesne ozljede kao i još troje ljudi koji nisu životno ugroženi. Portal Hercegovina.info objavio je kako je Doki izmjereno 2.5 promila alkohola u krvi.

Tužiteljstvo: Nema dokaza o utrkivanju

- Postupajuća tužiteljica je tijekom postupka saslušala veći broj svjedoka, detaljno u svojoj odluci opisala i analizirala njihove izjave, te cijenila kako pojedinačno tako i u njihovo međusobnoj povezanosti, a čiji sadržaj je detaljno naveden u predmetnoj Naredbi o neprovođenju istrage. Iz iskaza svjedoka-očevidaca proizlazi da nije bilo nikakve 'paralelne vožnje' dva vozila iz suprotnog pravca, nego je bilo samo jedno pretjecanje i to u trenutku neposredno pred prometnu nezgodu, na samom početku tunela ili u tunelu Zaton, gdje je prema prostorno vremenskoj analizi početak mjesta događaja prometne nezgode od tunela Zaton u kojem je započeto pretjecanje do mjesta gdje se zaustavilo vozilo BMW X5 na makadamskom proširenju - ističu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...