Obavijesti

News

Komentari 274

Bogatstvo Nadana Vidoševića: Nekretnine, satovi, umjetnine...

Bogatstvo Nadana Vidoševića: Nekretnine, satovi, umjetnine...
13

Nadan Vidošević je na čelu HGK od 1995. godine, a tijekom karijere bio je predsjednik Hajduka, župan, predsjednički kandidat te predsjednik Uprave Kraša

VIDEO

Nadan Vidošević je na čelo Hrvatske gospodarske komore došao 1995. godine, prije čega je bio Splitsko-dalmatinski župan te zastupnik Splitsko-dalmatinske županije u Županijskom domu Hrvatskog sabora. Bio je i najmlađi ministar u ratnoj Vladi Nikice Valentića.

Tijekom svoje karijere obnašao je i funkciju predsjednika nogometnog kluba Hajduk, a bio je i na čelu Hrvatskog nogometnog saveza. Između ostalog je i predsjednik Uprave "Kraš" d.d.

U imovinskoj kartici naveo imanja, kuće, slike, satove...

Vidošević se 2009. godine kandidirao i za predsjednika Hrvatske, a na svojim stranicama je objavio i svoju imovinsku karticu. Naveo je kako od nekretnina posjeduje obiteljsku kuću u Zagrebu, imanje sa šumom u Gorskom kotaru, turistički objekt s pratećim objektom u Omišu, zemljište u Medulinu, šumsko i poljoprivredno zemljište u Pisarovini te zemljište u Kupresu u BiH. 

Naveo je i zbirku svojih  umjetnina, za koje je napisao kako je obiteljsko nasljeđe, a dio su i pokloni. Osim toga, u imovinskoj kartici je naveo i dionice Kraša, satove koje ima te automobile i novac tj. 30.000 eura. 

Imanje registrirao kao planinarski dom

Vidoševićevo imanje u Gorskom kotaru vrijedi navodno oko 10 milijuna kuna, a tamo osim kuće ima skijalište, teniski teren, konjušnicu i umjetno jezero. Imanje se prostire na 50.000 četvornih metara. No, kako ga je registrirao kao planinarski dom na njega je godišnje plaćao porez od tek 500-tinjak kuna. 

'Korupcija je stil života'

Sve afere koje potresaju Hrvatsku ovih dana pokazatelj su bolesti sustava s kojom se treba uhvatiti u koštac. Kriminal je u hrvatskoj sustav, a korupcija stil života, tom sustavu treba slomiti vrat - izjavio je Vidošević za vrijeme predsjedničke kampanje 2009.

>>> Priveli Nadana Vidoševića zbog sumnje na zloporabu položaja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 274
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192