Obavijesti

News

Komentari 71

Bojala se otmice: Majka ih od rođenja držala zatočene u kući

Bojala se otmice: Majka ih od rođenja držala zatočene u kući
1

Marko i Marijana čak su i rođeni u kući, a majka je sama prerezala pupčanu vrpcu. Govorila im je da ne smiju izlaziti iz kuće jer će ih netko oteti i prodati im organe

VIDEO

Marko (24) i Marijana Stanković (22) gotovo cijeli život proveli su zatočeni u kući. Od straha da ih netko ne otme, majka ih je krila u kući u Požarevcu. Cijelo je vrijeme strepila hoće li ih netko vidjeti pa je i prozore pregradila daskama.

Za sve se saznalo prije 2010. nakon njezine smrti.

U kući od rođenja

Marko i Marijana čak su i rođeni u kući, a majka je sama prerezala pupčanu vrpcu. Otac ih je ostavio dok su bili mali, a majka je dala otkaz kako bi se mogla u potpunosti posvetiti njima. Govorila im je da ne smiju izlaziti iz kuće jer će ih netko oteti i prodati im organe, a kada je došlo vrijeme da idu u školu, nisu smjeli izlaziti iz kuće dok nije prošla školska godina. 

Zatim su morali lagati da su bili na školovanju u Crnoj Gori. Iz kuće su smjeli izaći tek kad je škola bila gotova i to samo u pratnji majke. Za vrijeme školske godine nisu smjeli ni govoriti i smijati se glasno kako ih netko ne bi čuo. Najbolji prijatelj bio im je televizor.

'Željela sam prijateljicu'

Žudjeli su za društvom i normalnim životom, a svoju su priču ispričali za Al Jazeeru.

- Kada sam imala 13 godina počela sam grebati zid. Bila sam mala i nisam ni znala da ja to podsvjesno želim izaći van. Željela sam imati prijateljicu i ići na maturalnu večeru. Ja to nikada neću imati. Kada se svega toga sjetim, tužna sam - kazala je Marijana. 

Ona i brat morali su 'ubiti' silno vrijeme. Učili su iz knjiga i časopisa za tinejdžere. Naučili su engleski, ali su osmislili i vlastiti jezik. Marko je učio o informatici, a Marijana se izvještila u crtanju stripova.

Baka je sve znala, ali je šutjela od srama

Nakon što su počeli pristizati pozivi za vojsku kada je Marko navršio 16 godina tri je mjeseca morao živjeti u šupi jer se majka bojala da će policija doći po njega. Sestra mu je nosila hranu. Njihova baka je znala sve o tome kako se njezina kćer ponaša prema svojoj djeci, ali nije ništa htjela reći od srama.

U Požarevcu se pričalo da su djeca zatočena, ali majka je ipak uspjela prevariti Centar za socijalnu skrb.

Nisu imali ni dokumente

Osim potvrda o rođenju Marko i Marijana nisu imali nikakvih dokumenata, čak ni zdravstvene knjižice te su ih jedva uspjeli izvaditi.

Slobodni nakon 20 godina

- Bilo nam je čudno kada smo nakon njene smrti prvi put izašli van. Krećete se bez ikakvih ograničenja - kazao je Marko. On i sestra su nedavno izvanredno završili osnovnu školu. Marijana sada želi upisati srednju medicinsku školu i naučiti njemački jezik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)