Obavijesti

News

Komentari 105

Boje se odrona s brijega: Strah ih je da zemlja ne zatrpa djecu

Boje se odrona s brijega: Strah ih je da zemlja ne zatrpa djecu
5

Brijeg s kojeg prijeti odron udaljen je samo par metara od kuće Nikole Matića iz Đulovca. Iz Općine tvrde da su napravili što su mogli, a novca za potporni zid nema

VIDEO

Dolaze velike kiše zbog kojih se bojimo odrona zemlje s brijega udaljenog par metara od kuće. Strah nas je da zemlja s brijega ne zatrpa djecu koja se igraju u dvorištu. Kontaktirali smo općinske čelnike u Đulovcu, ali nismo naišli na neko veliko razumijevanje - kaže 45-godišnji Nikola Matić, nezaposleni branitelj iz Đulovca. Završio je na burzi kada je na poslu pao sa skele i dobio potres mozga.

Zemlja s brijega zatrpa dvorište kada pada kiša

Kada pada kiša, zemlja s brijega zatrpa dvorište njegove obitelji. Ima četvero malodobne djece. Zbog mulja koji se izlijeva na cestu postoji opasnost i za promet.

Općina se nedavno odazvala na njihove molbe i angžairala građevinski stroj. Međutim, strojari su bili plaćeni za nekoliko sati pa su obavili tek dio posla. 

- Morao sam pristati da iz svog džepa doplatim 800 kuna kako bi izvezao zemlju iz dvorišta – tvrdi Matić, koji se u kuću koja je u vlasništvu APN-a doselio prije 10 godina. I APN je ostao nijem na njegove molbe da saniraju teren iza kuće. 

Nema novca za potporni zid

Matić vjeruje da ga opstruiraju općinski čelnici, jer je odbio njihov poziv da se stranački angažira. 

Općinski načelnik Ivić Tuna nezaposlenom Matiću je poručio kako mu on 'nije dužan maknuti brijeg'. Prozvani zamjenik općinskog načelnika, kaže kako je Općina napravila koliko je mogla, i da ne može udovoljiti njegovom zahtjevu da se napravi potporni zid jer nema novca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.