Obavijesti

News

Komentari 40

Bojkot roditelja: Više nećemo svoju djecu slati u staru školu!

Bojkot roditelja: Više nećemo svoju djecu slati u staru školu!
3

Roditelji učenika u Podcrkavlju kod Slavonskog Broda ogorčeni su jer im njihova djeca i dalje idu u staru derutnu školu, dok je nova izgrađena, ali i dalje zjapi prazna...

VIDEO

Hoćemo novu školu, hoćemo novu školu, nećemo ići u staru školu…glasno su vikali učenici od prvog do četvrtog razreda Područne škole Blaž Tadijanović u Podcrkavlju, nedaleko Slavonskog Broda, koji su u ponedjeljak umjesto u derutni prostor stare škole sa svojim roditeljima došli u novoizgrađenu školu.

Prelijepa škola nakon što je izgrađena stoji prazna i u njoj se miševi igraju.

Roditeljima je voda došla do grla i njihovi predstavnici u Vijeću roditelja su rekli da oni više ne žele slati svoju djecu u staru školu. Došli smo danas ovdje da se dogovorimo što ćemo poduzeti, jer očito se u ovoj državi nešto može poduzeti samo građanskim neposluhom. S obzirom da do sada nismo uspjeli detektirati pravog krivca, jer svi svoju odgovornost svaljuju jedni na druge, držimo da je su odgovorni nadležno ministarstvo i grad kao osnivač škole. Odgovorni smo i mi roditelji, jer smo dozvolili da ovoliko prođe vremena, te smo djecu slali u školu za koju je prosvjetna inspekcija rekla da je ne uvjetna – rekao je Željko Medić, predsjednik Vijeća roditelja.

Podcrkavlje: "Imamo novu, a učenici idu u staru školu koja se raspada" Reporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata on 19. rujna 2016

Roditelji su burno negodovali na riječi Hrvoja Andrića, zamjenika gradonačelnika dok je govorio kako Grad nema ingerenciju da naloži tehnički prijem škole, jer od početka izgradnje sve poslove vodi ministarstvo, koje je do sada trebalo i opremiti školu.

– Nas to ne zanima, mi samo želimo da naša djeca više ne idu u školu u koju su išli njihovi djedovi i bake, već u novu školu. Kada treba dati novac onda smo u prvom redu, a kada se našoj djeci treba dati nešto onda smo u trećem redu. Više to nećemo trpjeti, djecu nećemo slati u staru školu. Ako treba organizirati ćemo se i donijeti klupe i stolice iz stare škole u novu školu – rekla je jedna od majki koju su odobravanjem i pljeskom podržali drugih stotinjak roditelja.

Slavonski Brod: 'Umjesto da smo naše prvašiće dočekali na najbolji mogući način, mi smo ih morali strpati u ovu skučenu prostoriju...' Reporter : Franjo Lepan

Posted by 24sata on 19. rujna 2016

Načelnik Općine Podcrkavlje, Tomislav Trtanj informirao je nazočne da je ministarstvo prošli petak raspisalo natječaj za opremanje škole, te je predložio da se u idući petak u Podcrkavlju sastanu predstavnici Grada Slavonskog Broda i ministarstva školstva kako bi se dogovorili što konkretno tko treba uraditi da bi započela nastava u jednoj od najmodernijih škola u Hrvatskoj u koju je do sada uloženo više od 11 milijuna kuna poreznih obveznika.

Roditelji su dali još jednu priliku odgovornima, ne udovolji li se njima i njihovoj djeci odlučili su organizirati autobuse i krenuti u Zagreb i djecu više ne slati u staru školu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...