Obavijesti

News

Komentari 140

'Bokić, nova sam, pola sata 600 kuna': Poruke otkrile kako su operirale prostitutke u Zagrebu

'Bokić, nova sam, pola sata 600 kuna': Poruke otkrile kako su operirale prostitutke u Zagrebu

Skupina je operirala iz stanova u elitnoj zgradi u naselju Špansko, a u manje od mjesec dana imali su 245 mušterija. Sumnja se da su zaradili 700.000 kuna. Sudac istrage odredio im je istražni zatvor

VIDEO

Zagrebačka policija izvijestila je u petak kako su uhitili dvojicu muškaraca i tri žene koje su na području Španskog nudili seksusalne usluge, a sada je poznato i kako je cijela organizacija funkcionirala. 

Oni bi po oglasnicima objavljivali erotske oglase o pružanju seksualnih usluga, ali klijentima se nitko ne bi javio na prve pozive, već bi im pristizale automatizirane poruke sadržaja:  "Bokić. Nova sam ovdje i samo kratko tu! Sat vremena je 1000 kuna, a pola sata 600. Odnos sa zaštitom, ljubljenje, moguć striptiz 1000 kuna za 1 h", objavio je Jutarnji list.

Ubrzo je skupina za svoje poslove unajmila nekoliko stanova u 'elitnoj' zgradi u Španskom gdje su i operirali te slali klijente preko SMS poruka. Tu bi ih dočekale djevojke, među kojima je i jedna iz Srbije. 

Klijenti su bili razni, pola sata su im naplaćivale od 500 do 800 kuna, sat od 1000 do 1400. U manje od mjesec dana organizirali su više od 200 pruženih usluga. Sumnja se da su zaradili oko 700.000 kuna. Dio novca su osumnjičeni preuzimali prema ranijim dogovorima, a što se vidi i iz poruka. 

- Ajde diži dupe. Odi prvo uzmi novce pa onda dođi" - napisao je prvoosumnjičei prijatelju koji mu je odgovorio da neće ići sad jer spavaju. 

Policijsku sumnju probudilo je i  ponašanje 32-godišnjakinje i 26-godišnjakinje koje su također s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi organizirale i omogućile drugim osobama pružanje spolnih usluga na način da su po uhodanom obrascu vrbovale i poticale 55,34 i 28-godišnjakinju te zasad više nepoznatih ženskih osoba na pružanje spolnih usluga.

Unatoč objavljivanju atraktivnih oglasa od sredine svibnja 2020. godine, sumnja se da su osumnjičene samo u posljednjih nepunih mjesec njihovog „poslovanja“ organizirale gotovo 245 spolnih usluga čime su protupravno pribavile više stotina tisuća kuna koje su međusobno podijelile.
 
Temeljem naloga suda obavljene su pretrage prostora s kojima se koriste osumnjičeni te je tom prilikom pronađeno ukupno 23 mobitela, 15 SIM kartica, dva nosača SIM kartica, dva prijenosna računala, vanjska memorija, veća količina prezervativa te određena količina novca u stranoj i domaćoj valuti.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom odvjetništvu.

Sudac istrage osumnjičenima je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao