Obavijesti

News

Komentari 34

Bolji život za Marijana: 'Opet ću progledati, bar na jedno oko!'

Bolji život za Marijana: 'Opet ću progledati, bar na jedno oko!'
3

Nakon naših reportaža braća Ante i Ivo Anić te njihov prijatelj Ivor Koren sakupili su potrepštine i otišli posjetiti Marijana. Odveli su ga i na pregled kod liječnika...

VIDEO

Marijan Matošević (70) iz Siska dobio je novu šansu za bolji život. O skromnom čovjeku koji živi u ciglenoj kući bez sanitarnog čvora, vode i poda već smo pisali kad je njegov grad pogodio razorni potres.

'Slijep sam, ne mogu nikamo. Umirem od straha zbog potresa'
'Slijep sam, ne mogu nikamo. Umirem od straha zbog potresa'

Nakon naših reportaža braća Ante i Ivo Anić te njihov prijatelj Ivor Koren sakupili su potrepštine i otišli posjetiti Marijana.

- I na slikama izgleda grozno, a uživo je još lošije. Morali smo nešto učiniti, pa sam odmah nazvao svoje doktore, Nikicu Gabrića i Antu Barišića. Oni su rekli da ga dovezemo na pregled i danas smo to učinili - govori nam Ante Anić.

U četvrtak ujutro sjeli su u auto, otišli po Marijana i dovezli ga u Zagreb. Ondje su liječnici iz klinike Svjetlost obavili nekoliko pretraga.

- Desno oko je, nažalost, nepopravljivo. Uz mrenu, tu je glaukom, koji je uništio oko, tako da ga liječnici mogu samo sanirati, ali ga vjerojatno neće uspjeti spasiti. Optimistični su što se tiče lijevog oka, iako krvari unutra, a javila se i ablacija, odnosno odvajanje mrežnice. Sad su mu dali jednu injekciju i kapi kako bi zaustavili krvarenje. Za dva tjedna idem ponovno po njega jer mu moraju dati još jednu injekciju, a onda će za mjesec dana ići na operaciju lijevog oka - pojasnio je Marijanovo stanje Ante.

'Iskreno, želim jedan dobar tuš'
'Iskreno, želim jedan dobar tuš'

Nakon operacije gospodin Matošević će vidjeti barem na lijevo oko, pa će se moći i snalaziti po kući i u naselju. Uz novi vid, bio bi red da dobije i sanaciju kuće jer zasad Marijan hoda po zemljanom podu, koristi vodu iz slavine na dvorištu, ruča hranu u konzervama, a živi od male socijalne pomoći. Pod Marijanove kuće nema ni beton, a kamoli pločice ili parket. U kući nema svjetla jer je Marijan slijep pa kaže da mu ne treba. Oslijepio je zbog šećera i mrene prije godinu i pol. Svugdje se kreće po sjećanju, a u trošnom kućerku sad je više prepreka nego ikad. Ne može sam skuhati jelo jer ništa ne vidi, a dobio je mnogo brašna i ulja. Željno očekuje povratak svojih mačaka, Andrije i Malene, a zasad ima dvije želje. Dobar tuš i da bar malo vidi. Obje želje bi mu se mogle i obistiniti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.