Obavijesti

News

Komentari 44

Bolnica ih zamijenila: Majkama su vratili kćeri nakon 102 dana

Bolnica ih zamijenila: Majkama su vratili kćeri nakon 102 dana
4

U bolnici su vjerojatno zamijenili bebe jer žene imaju isto ime i rodile su u isto vrijeme. Iako su odmah posumnjale u grešku, iz bolnice su tvrdili da je to nemoguće

VIDEO

Nakon užasne zabune u rodilištu, dvije majke otišle su kući s pogrešnim kćerima, a 102 dana od rođenja djevojčica žene su se susrele i zamijenile svoje bebe, piše Daily Mail. 

Dvije žene, obje Ljudmile, svoje su djevojčice rodile u isto vrijeme na carski rez u jednoj ruskoj bolnici. Nakon toga više od tri mjeseca dojile su i zbližile se s bebama koje nisu bile njihove kćeri.

Kako bi im se nakon 102 dana olakšala agonija, žene su u bolnici koja je napravila grešku smjestili u zajedničku sobu gdje jedna drugoj pomažu upoznati svoje prave bebe. Međusobno si otkrivaju kada i koliko bebe spavaju, jedu, u kojim uspavankama uživaju...S njima rade i psiholozi, a djeca su pod stalnim nadzorom i kontrolom. Svi stručnjaci u klinici rade sve kako bi im pomogli. 

Jednoj od žena zamalo se raspao brak

Obje žene opisale su događaje jako traumatičnima. Ljudmila Dubaeva (32) otkrila je kako se njezin brak gotovo raspao kada je DNK test pokazao da njezin suprug nije otac djevojčice. Zbog sumnje u nevjeru suprug je prijetio razvodom. Odmah nakon poroda i ona i Ljudmila Trofimova (28) posumnjale su da su im dali krive kćeri. Međutim, u bolnici su im rekli da je takva pogreška nemoguća. 

Čak i kada su same platile DNK testiranje, iz bolnice su tvrdili kako se zamjena nije dogodila. Tek nakon službene prijave policiji, bolnica je krajem prošlog tjedna priznala grešku i ponudila pomoć ženamaTragični događaj zbližio je dvije majke. Osim što su povezane s obje bebe, i među njima se stvorila čvrsta veza koju ne žele prekinuti. 

Razlozi zamjene: Isto se zovu i rodile u isto vrijeme

U kontaktu su bile i cijelo vrijeme nakon izlaska iz bolnice. Kako su bebe rasle bile su sve uvjerenije u zamjenu, a DNK testiranje samo je potvrdilo njihove sumnje i unijelo nemir u brakove. Nakon početka policijske istrage, bolnica je otpustila šefa rodilišta i jednu od primalja. 

Žene su objasnile kako postoje dva moguća razloga zašto se pogreška dogodila. Kao prvo, isto se zovu, a medicinsko osoblje nije obratilo pozornost na prezimena. I drugo, rodile su sa samo minutom razmaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe