Obavijesti

News

Komentari 3

Bolnica u Sisku ispričala se zbog skandala s jednim ležajem. Dujmenović najavio nove mjere

Bolnica u Sisku ispričala se zbog skandala s jednim ležajem. Dujmenović najavio nove mjere

Nakon što je Ministarstvo zdravstva jučer objavilo rezultate inspekcijskog nadzora u Općoj bolnici Sisak, i tamo poduzetim mjerama, oglasila se i bolnica, na čelu s dr. Tomislavom Dujmenovićem. Uvode promjene, kaže

VIDEO

Nastavno na slučaj smještanja dviju pacijentica na isti ležaj, u Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ Sisak dovršeni su postupci unutarnjeg nadzora i inspekcijskih izvida. Ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović donio je odluku o provedbi mjera za unaprijeđenje skrbi o kompleksnim pacijentima, te izbora novog vodstva Objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Djelatnici koja je neposredno učinila
propust u zbrinjavanju pacijentica izrečena je mjera opomene stoji u bolničkom priopćenju koge potpisuje ravnatelj Tomislav Dujmenović. 

Inspekcija traži od DORH-a da ispita snimanje starica, Beroš: 'Neovlašteno fotografiranje'
Inspekcija traži od DORH-a da ispita snimanje starica, Beroš: 'Neovlašteno fotografiranje'

- Još jednom se iskreno ispričavamo pacijentima i članovima obitelji zbog situacije koja se dogodila u našoj bolnici. Novim mjerama kojima se unaprijeđuju procesi koordinacije i komunikacije između odjela te kadrovskim promjenama osigurat ćemo da se takve i slične situacije više ne ponove, napominje ravnatelj. Podsjeća da su članovi Komisije za unutarnji nadzor sisačke bolnice donijeli zaključak prema kojem smještaj dviju pacijentica u jednu bolničku postelju, od strane osoblja OHBP-a, "nije rutinski postupak pri radu, ali je zbog preopterećenosti odjela na dan 14. travnja bio kratkotrajno primijenjen radi osiguravanja pacijenata od dodatnih rizika te do dovoženja drugog ležaja".

'Stavljanje pacijentica u istu postelju nije utjecalo na njih ni na liječenje'

Nadalje, dodatno je zaključeno kako postupak kratkotrajnog smještaja pacijentica u istu postelju nikako nije utjecao na njihovo zdravstveno stanje niti je uvjetovao odgađanje postupaka dijagnostike i liječenja.

Inspekcija je utvrdila da je bilo kreveta za svaku pacijenticu. Slijedi odluka o ravnatelju
Inspekcija je utvrdila da je bilo kreveta za svaku pacijenticu. Slijedi odluka o ravnatelju

Navodi da su pokrenute i neke mjere: uspostavit će se aktivna koordinacija sa zdravstvenim ustanovama, te po mogućnosti sa socijalnim ustanovama kako bi se adekvatno i pravovremeno zbrinjavao sve veći broj kompleksnih pacijenata koji dolaze u OB Sisak (prvenstveno u OHBP). Formirat će se poseban tim koji će se baviti prijemom i otpustom pacijenata koji zahtijevaju dugotrajnu obradu i boravak zbog više zdravstvenih problema. Između ostalog, pokrenut će se i poseban program za analizu kvalitete skrbi, kao i edukacija zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u odlučivanju. 

Podsjetimo inspekcija Ministarstva zf+drvatsva ustanovila je da je na raspolaganju bilo ležajeva za svaku pacijenticu zasebno. Zato je protiv odgovorne osobe u bolnici, kao i protiv ustanove, podigut optužni prijedlog. Ni dalje nije poznato hoće li Dujmenović ostati na svojoj poziciji, o čemu odlučuje upravno vijeće bolnice. Njezin je osnivač Sisačko-moslavačka županija. U međuvremenu je Dujmenović razriješio dužnosti voditelja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, a predložena je i mjera za medicinsku sestru koja je na trijaži, "unatoč dostupnosti kapaciteta, smjestila obje pacijentice na isti ležaj", stoji u nalazu inspekcije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku