Obavijesti

News

Komentari 639

Borba hrabre mame: 'Ne mogu dojiti, a nemam niti za hranu...'

Borba hrabre mame: 'Ne mogu dojiti, a nemam niti za hranu...'
5

Mlada majka Dušanka (17), koja je rodila blizance prije mjesec dana, od devete se godine bori s leukemijom. Nakon poroda je imala upalu pluća i krvarenje u maternici

VIDEO

Baranjka Dušanka Mišković (17) rodila je blizance prije mjesec dana iako boluje od leukemije. Nakon porođaja u Zagrebu vratila se kući u selo Vardarac. Dušanku čeka borba s neimaštinom jer nema primanja.

- Nakon nekoliko dana kod kuće opet sam završila u bolnici. Dobila sam upalu pluća i krvarila sam u maternici. Sad sam dobro i poslali su me kući. Jakov i Manuel dobro napreduju. Zdravi su - kaže mlada majka, kojoj je prije dvije godine presađena koštana srž pa je njena bolest u remisiji i već dugo miruje. Od devete godine bori se s leukemijom, prošla je nekoliko ciklusa kemoterapija.

- Kad sam ostala trudna, rekli su mi da pobacim jer postoji velik rizik i za mene i za bebe. Nisam to htjela učiniti. Znala sam da me čeka borba, pogotovo zato što otac djece ne želi niti čuti za njih niti ih priznati - kaže Dušanka, koja stanuje kod bake jer joj majka Biserka ima još četvero djece i živi u maloj kući bez struje i vode. Već godinama čekaju obnovu jer žive u lošim uvjetima.

- Primala sam invalidninu, ali su mi je ukinuli kad su čuli da sam rodila. Kažu, ako mogu roditi, nisam invalid. Sad primam 400 kuna socijalne pomoći.

Dječji doplatak još nisam realizirala. Teško mi je jer nemam puno toga za bebe - očajna je mlada majka. Kaže da djeca jedu Bebimil, koji je skup, a treba joj i pelena. Ima jedan krevetić, u kojem spavaju obojica.

- Dušanka je prema zakonu izgubila pravo na invalidninu. Imala je pravo žalbe, ali se nije žalila. Da bi ostvarila pomoć za djecu, mora ih kod nas prijaviti, pa će joj novčana sredstva biti uvećana - kaže ravnatelj centra Vlado Grujić.

Dušanka tvrdi da se njezina majka žalila.

Ovoj obitelji možete pomoći uplatom na tekući račun u Privrednoj banci, broj 3214187857, ili slati na adresu Ružina 20, Vardarac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 639
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...