Obavijesti

News

Komentari 55

'Borba protiv korupcije počela je tek mojim dolaskom u MUP'

'Borba protiv korupcije počela je tek mojim dolaskom u MUP'
9

Kampanja je počela, ali bojim se da je prljava i ide na protukandidata, rekao je Karamarko, komentirajući Milinovićeve optužbe da je suodgovoran za korupciju

VIDEO

Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko u Osijeku je započeo svoju predizbornu kampanju jer je, kako je istaknuo, Slavonija uvijek bila značajna u svim zbivanjima u HDZ-u od osnivanja do danas. 

- Slavonija je zanemarena od središnjice. HDZ ne može biti značajan samo u Zagrebu i ne mogu iz Zagreba samo stizati direktive. Zahvalan sam ovim prijateljima, hrabrim ljudima, što su mi u ovakvom okruženju dali podršku. Iz njih crpim snagu za svoju kampanju, kazao je Karamarko koji je za govornicu stao okružen s deset delegata HDZ-a iz cijele Slavonije koji su mu u petak dali javnu podršku. Neki od njih time su okrenuli leđa Josipu Salapiću i Jadranki Kosor za koje su, do jučer, davali svoj glas. Karamarko je odgovorio i na napade Darka Milinovića da je on odgovoran što nije spriječio korupciju. 

- Milinović vodi prljavu kampanju u nemogućnosti da afirmira vlastiti program i vlastite vizije. Prozivati mene za korupciju je dobar predizborni vic. Pa tek sam ja, dolaskom na mjesto ministra, započeo borbu protiv korupcije i kriminala. Uostalom, Milinovića neću komentirati jer ja neću voditi prljavu kampanju, kazao je Karamarko dodajući kako su floskule i prozivke njega za detuđmanizaciju. 

- Tuđmanizacija je projekt kojem smo svi vjerni jer on je povijesni. Ja sam se samo distancirao od nekih pojava koje su nastale u vrijeme Franje Tuđmana, a to su korupcija, kriminal, banke, ortaci. Ja sam sljedbenik Tuđmana od prvih dana, kazao je Karamarko. 

- Moramo širiti svoj koalicijski potencijal i ostaje prostor za komunikaciju sa svim strankama. Ipak, o svemu će odluku donositi moje osječke kolege koje će prosuditi da li postoji mogućnost suradnje s HDSSB-om, ali, u načelu, da, odgovorio je Karamarko na pitanje hoće li HDZ, ukoliko on postane predsjednik stranke, koalirati s HDSSB-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Puca jedinstvo: Predstavnik Mađara će podržati Vladu HDZ-a i DP-a. S njim bi imali većinu!
MANJINE U RASKOLU

Puca jedinstvo: Predstavnik Mađara će podržati Vladu HDZ-a i DP-a. S njim bi imali većinu!

Hoće li mađarska manjina biti 76-ta ruka za potrebnu većinu u novoj vladi, bez ostalih manjina? Demokratska zajednica Mađara je upravo izglasala podršku HDZ-ovoj većini bez obzira na ostale manjinske zastupnike