Obavijesti

News

Komentari 25

U Čičkoj Poljani vodostaj Odre i dalje raste: Već je na 346 cm

U Čičkoj Poljani vodostaj Odre i dalje raste: Već je na 346 cm
21

Za podjelu paketa Stožer za zaštitu i spašavanje zatražio je dva vojna kamiona s vozačima, budući da je razina vode u naselju previsoka za vatrogasna vozila

VIDEO

Stanje na poplavljenim područjima sve je teže. U Hrvatsku je Savom u četvrtak ušao još jedan val iz Slovenije. Nasipi su razmočeni i na rubu izdržljivosti. Iz MORH-a je priopćeno da je u pripravnosti oko 1100 vojnika u vojarnama na području Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, javlja HRT. 

Kako navodi Gorica.hr, razina vode u Čičkoj Poljani i dalje raste. Tijekom noći nivo se podigao i na sifonu Odra trenutno iznosi 346 centimetara, što je za 21 centimetar više nego prošle godine. Odsječeno je oko 80 kuća.

Stanovništvo je velikim dijelom komunikacijski odsječeno te je organizirana podjela hrane, vode i ostalih potrepština. 

Za podjelu paketa Stožer za zaštitu i spašavanje zatražio je dva vojna kamiona s vozačima, budući da je razina vode u naselju previsoka za vatrogasna vozila kojima raspolaže Stožer. 

Na prometnici koja iz smjera Novog Čiča vodi u Čičku Poljanu vodeni preljevi su nasuti šljunkom i potrebnim materijalom te je na taj način omogućena normalna komunikacija osobnim vozilima do Stare škole. 

Stjepan Kos: Ozbiljno je, ali nema mjesta panici

Načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Stjepan Kos ističe da je situacija ozbiljna, ali upozorava da nema mjesta panici. Stanovništvo se moli za ponašanje u skladu s uputama. Vatrogasna društva i dalje dežuraju i podižu zečje nasipe ispred ugroženih kuća.

Članovi Vatrogasne zajednice Velike Gorice i dalje dežuraju, raznose hranu i po potrebi vreće s pijeskom za podizanje već postavljenih zečjih nasipa pred ulazima u obiteljske kuće. Voda je prodrla u petnaestak kuća.

Crveni križ i Caritas pozivaju građane na prikupljanje pomoći

Hrvatski Caritas pozvao je građane da se uključe u akciju prikupljanja pomoći stanovništvu na poplavljenim područjima te su izdvojili 30.000 kuna za nabavku najnužnijih namirnica iz svog interventnog fonda, a iz Robnih zaliha pri Ministarstvu gospodarstva isporučili su 350.000 vreća za pijesak i stavili na raspolaganje dvije autocisterne za pitku vodu. 

U akciju Caritasa može se uključiti pozivom na donacijski telefon 060 9010, uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, pozivom na broj 182, kao i on-line uplatama na www.caritas.hr.

Apel za pomoć uputio je i Hrvatski Crveni križ.  Donacije se mogu uputiti uplatom na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 02, pozivom na donatorski telefon: broj 060 90 11, te on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa www.hck.hr

Iz Crvenog križa u priopćenju kažu kako njihovi volonteri i zaposlenici aktivno sudjeluju u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu, ali i ističu kako dosad upućena materijalna pomoć na pogođena područja nije dostatna te stoga pokreću apel za prikupljanje pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa