Obavijesti

News

Komentari 32

Gasitelje na Danilu čeka teška noć, izgorjele 2 kamene kuće

Gasitelje na Danilu čeka teška noć, izgorjele 2 kamene kuće
24

Primošten je također sav u dimu zbog požara koji se širio prema Marini Lučici. Gore maslinici i vinogradi Babića. Zasad nema opasnosti za naselja i stanovništvo

VIDEO

Stanje na požarištu kod Danila nije dobro. Radi se o velikoj fronti, puše snažno jugo, koje će tek jutrom okrenuti na buru. Očekuje nas teška noć, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić, opisujući borbu vatrogasaca s požarom koji je u subotu oko 8.30 ujutro planuo na području Danila-Kraljica i koji je kasnijih sati popodne je počeo ugrožavati i naselje. 

Zbog opasnosti su djeca i stariji ljudi sklonjeni iz sela. U Čvrljcima je požar došao do samog mjesta, na čijem rubnom dijelu su izgorile dvije napuštene kamene kućice, odnosno drvene grede njihovih krovova. Na intervenciji je trenutno čak 150 vatrogasaca sa 50 vozila. Nestrpljivo se očekuje povratak vatrogasnog zrakoplovstva.

U Primoštenu, gdje je od 13 sati izgorjelo sve raslinje između marine Kremik i hotela Marina Lučica, stanje je, kaže Dukić, dosta bolje. S ovog su požarišta kanaderi opozvani, a vatrogasci na zemlji gase posljednje plamene jezičce.

- Pitanje je trena kada ćemo ovaj požar moći proglasiti lokaliziranim - rekao je Dukić.

Nešto prije 13 sati požar je ugrozio Marinu Kremik kraj Primoštena

- Vatra je došla s južne strane prema marini, sve do same ograde. Radnici marine i vatrogasci, koji su došli za manje od pet minuta, požar su odbili. Vatra je krenula dalje prema Marinoj Lučici i Primoštenu, ali, kako sad odavde izgleda, sve će biti brzo gotovo. Uz vatrogasce na zemlji, naime, vatru gase i kanaderi i čini se da je situacija pod kontrolom - rekao je Sem Žurić, direktor Kremik Servisa koji je i sam uključen u obranu marine od vatre. Vatrogasci javljaju da su  u 12.52 sati zaprimili dojavu o požaru otvorenog prostora na području Marine Kremik.  Gori trava i nisko raslinje, ali i  vinogradi Babića i maslinici. Vatra je od Kremika preko brda došla sve do hotela Marine Lučice. U njemu, srećom, nema gostiju. Hotel je godinama zatvoren jer nakon rata i boravka prognanika i izbjeglica nije obnovljen.  Primošten je sav u dimu, ali za sada nema opasnosti za naselje.

Gorjelo kraj Trogira i Žrnovnice

Na području Trogira kod Sevida predio Miline oko 10 sati planuo je požar. Na teren su upućeni vatrogasci koji su uspjeli obraniti kuće uz pomoć helikoptera, airtraktora i kanadera. Požar je lokaliziran, a izgorjelo je oko tri hektara maslinika i borove šume.

Na području Žrnovnice jutros oko devet sati planula je borova šuma. Na terenu su vatrogasne snage kojima pomažu dva helikoptera i airtraktor te su stavili požar pod nadzor.  

Zadar: Ugasili požar kod škole

Zadarski vatrogasci stavili su pod nadzor požar koji je oko 16.40 sati buknuo kod Osnovne škole Bartola Kašića u Zadru. Gorjela je borova šuma koju je gasilo 11 vatrogasaca JVP Zadar s pet vozila. Vatrogasno središte izvijestilo je i o požaru na miniranom području u Krašiću gdje gase benkovački i zadarski vatrogasci i jedan Air Tractor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.