Obavijesti

News

Komentari 77

Borković tvrdi: Naravno da bih tražio ratnu odštetu od Srbije

Borković tvrdi: Naravno da bih tražio ratnu odštetu od Srbije
1

Ovo je kriza u koju nismo smjeli biti dovedeni. Tu smo zbog lošeg kadroviranja jednog dijela HDZ-a, rekao je Branko Borković, nestranački kandidat za ministra branitelja

VIDEO

Milas je bio izvrsni kandidat, branitelj Vukovara, ratni zapovjednik. Sve nas je šokiralo da se to nije dogodilo, rekao je Branko Borković, nestranački kandidat za ministra branitelja dodajući da je zbog krizne situacije u Vladi koja je nastala zbog izbora novog čovjeka nakon smjene Mije Crnoje prihvatio kandidaturu. 

'Tu smo zbog lošeg kadroviranja jednog dijela HDZ-a'

 Ne želimo biti teret i da zbog nas neke stvari ispadaju problem. Mi smo stvorili državu i želimo biti aktivni tvorci Hrvatske, da damo nadu da možemo bolje živjeti - rekao je Borković gostujući na N1.

- Mnogi misle da je to funkcija koju neki žele kao bombon, ali ovo je danas teret svih nas. Ovo je kriza u koju nismo smjeli biti dovedeni. Tu smo zbog lošeg kadroviranja jednog dijela HDZ-a. Tu govorimo o prvom kandidatu. Ovo mora biti ozbiljan pristup - dodao je.

'Šator u Savskoj je posljedica nefunkcioniranja vlasti'

Borković smatra da je šator u Savskoj posljedica nefunkcioniranja vlasti koja traje od 2000. godine pa do danas.

- Imamo vladu koja svakih 6 mjeseci mijena zakone. Nemamo stabilan politički sustav. Zato nema političke komunikacije. Imamo premijera koji šalje zakone u Sabor i zastupnici dižu ruke, a nisu aktivni arbitri nego poslušnici - rekao je Borković koji se još 1991. uhvatio rješavanja gorućeg problema braniteljske populacije, a namjera mu je i danas pomoći Vladi da riješi situaciju u kojoj je sada i pokrene stvari.

'Prihvate li mene ili Brkića neće pogriješiti jer smo spremni pomoći'

Borković smatra da je HDZ-ov Milijan Brkić kvalitetan kandidat za ministra branitelja.

- Prihvate li mene ili Brkića neće pogriješiti jer smo spremni pomoći. I premijer i HDZ moraju biti svjesni da bez zajedništva i pomoći nas koji nismo u strankama, a želimo pomoći nema rješavanja problema. Posebni uvjeti su ti da branitelji ne mogu biti predmet trgovina i pogodbi. Domovinski rat je temelj moderne tržave - rekao je Borković koji dodaje da je njegova pak mana to što iza sebe nema stranku koja je dobila izbore.

Kaže da je njegova kandidatura revolt prema našoj populaciji.

- Želimo nametnuti standarde da se s nama ne može raditi što tko hoće - niti jedna vlast - objasnio je. Kaže da s Mostom nije razgovarao te ističe da je spreman pomoći ako oni to žele, ako ne žele, dodaje, to je isto politička odluka.

'Naravno da bih podigao zahtjev za ratnom odštetom Srbiji'

Na pitanje bi li podigao zahtjev za ratnom odštetom Srbiji, odgovorio je: 'Naravno. U svakom slučaju.'

- Moramo riješiti pitanje ratnih zločina i plaćanja toga pogotovo sad kad su pretpristupni pregovori pregovori Srbije u EU - rekao je.

'Zločin je zločin i svaki treba osuditi'

Komentirao je i svoj odnos prema NDH te aktiviranje u inicijativi za uvođenje  pozdrava 'Za dom spremni' kao službenog pozdrava u OSRH.

- Kad govorimo o NDH onda možemo govoriti o Hrvatskoj, a ako govorimo o režimu onda govorimo o režimu i o zločinima koje moramo osuditi. Kad govorite o pozdravu 'Za dom spremni' imate na mom Facebooku napisano o tome. Ja nisam bio pokretač inicijative. To je napravljeno kao revolt na ono što se dogodilo u Kninu gdje svi upiru prstom na prošlost. Ja sam to pitanje otvorio kao temu jer sam revoltiran tim odnosima mi kao građani moramo o tome razgovarati i to ne smije biti temelj novih osuda, nepravdi. Jasenovac je bio i Vukovar je bio. Nedopustivo je da se zaboravlja i za Ovčaru i za sve civile i vojnike koji su tamo ubijeni. Zločin je zločin i svaki treba osuditi i on ne zastarjeva. Poruka je da budemo jedinstveni i da upalimo svjetlo na kraju tunela i počnemo graditi Hrvatsku po mjeri  - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca