Obavijesti

News

Komentari 18

Borut Pahor tvrdi: Arbitražna odluka će biti implementirana

Borut Pahor tvrdi: Arbitražna odluka će biti implementirana
1

Slovenski predsjednik Pahor je u razgovoru naveo da uskoro planira sastanak s premijerom Marjanom Šarecom o pitanju povećanja ilegalnih prijelaza granice

VIDEO

Slovenski predsjednik Borut Pahor izjavio je u nedjelju da Slovenija želi imati dobrosusjedske odnose sa svim susjednim državama, pa i s Hrvatskom s kojom je u prijeporu oko graničnog pitanja i validnosti arbitražnog postupka.

"Granica je definirana, potrebno nam je nešto strpljenja i državničke mudrosti kako ne bismo napravili neku pogrešku jer će arbitražna presuda prije ili kasnije biti implementirana", kazao je Pahor.

Odgovarao je na pitanje o odnosima s Hrvatskom  za Slovensku televiziju, u tradicionalnom razgovoru pred Dan državnosti 25. lipnja u kojemu je govorio uglavnom o unutarnjim i europskim temama, te svom odnosu i suradnji s vladom Marjana Šarca koju je ocijenio korektnom.

Šarec je kazao da je 2015. godine, kad je Hrvatska donijela odluku o izlasku iz arbitražnog postupka o graničnom prijeporu smatrao kao i danas da je to neprihvatljivo, ali da je odmah nakon toga donio i odluku o tome da nastavi s kontaktima i suradnjom s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, što se pokazalo dobrim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pahor je u razgovoru naveo da uskoro planira sastanak s premijerom Marjanom Šarecom o pitanju povećanja ilegalnih prijelaza granice, te da smatra da bi zbog ljudi koji žive u pograničnim područjima i njihove sigurnosti mjere zaštite granice trebalo povećati.

Osim toga, pitanje zajedničke migracijske politike u EU-u trebalo bi biti jedan od prvih prioriteta buduće Europske komisije u prvoj godini njezina rada, naravno uz Brexit - kako pitanje izlaska Velike Britanije iz Europske unije ne bi nastavilo biti velikim problemom i za EU, te možda izazvati podjele među članicama, naveo je Pahor u razgovoru za Slovensku televiziju.

Kazao je da je zadovoljan radom sadašnje manjinske vlade koja održava političku stabilnost, ali osobno bi želio da je ona ambicioznija i da brže krene s potrebnim strukturnim promjenama, kao što su reforma zdravstvenog i mirovinskog  sustava, te promjena propisa na području poslovnog okoliša, kako bi Slovenija povećala atraktivnost za strane investicije i kapacitet izvoza i za slučaj da u europskom i međunarodnom okolišu dođe do recesije ili veće krize.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...