Obavijesti

News

Komentari 71

Bošnjački general: Pa mi smo Hrvatima oslobađali Plitvice

Bošnjački general: Pa mi smo Hrvatima oslobađali Plitvice
1

Mi smo njima svo to vrijeme čuvali ovaj prostor ovdje. Što bi bilo da smo mi pali? Gdje bi Hrvatska bila danas? Bila bi na onoj liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica, rekao je Hamdija Abdić

VIDEO

Bivši zapovjednik bošnjačke Armije BiH Hamdija Abdić Tigar odbacio je tvrdnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da je Hrvatska akcijom Olujom spasila Bosansku Krajinu od genocida i ustvrdio da su bošnjačke postrojbe zapravo štitile Hrvatsku i čak oslobodile neke njezine dijelove. 

Grabar Kitarović je u četvrtak, uoči obljetnice "Oluje", rekla da je ta operacija "spasila BiH" te da bi "voljela da naši susjedi nikada ne zaborave tko im je pružio ruku u najtežim danima'.

S njome se ne slaže Abdić, nekadašnji zapovjednik vojne policije i 502. brigade iz sastava V. korpusa Armije BiH.

- Molim vas napišite da sam ja već s 4. na 5. kolovoza 1995. bio duboko u Hrvatskoj, na njihovom teritoriju. Vraga su oni nas spašavali - rekao je Abdić za portal Faktor.

Čovjek optužen za ubojstvo generala Hrvatskog vijeća obrane Vlade Šantića tvrdi da je Bosanska Krajina zapravo štitila Hrvatsku.

- Mi smo njima sve to vrijeme čuvali ovaj prostor ovdje. Što bi bilo da smo mi pali? Gdje bi Hrvatska bila danas? Bila bi na onoj liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica - smatra Abdić.

Po njegovim riječima, postrojbe Armije BiH su oslobađale Plitvice, Rakovicu i Korenicu pa bi ih Hrvatska zbog toga trebala odlikovati.

Hamdija Abdić Tigar u ratu je bio jedan je od najbližih suradnika zapovjednika V. korpusa Armije BiH generala Atifa Dudakovića, a trenutno je zastupnik vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije u Parlamentu Federacije BiH.

Optužen je za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića u ožujku 1995. godine. (zb)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.