News

Komentari 27

Božićno čudo: Pronašli brata i sestru nakon pune tri godine...

Božićno čudo: Pronašli brata i sestru nakon pune tri godine...

AUSTRALIJA: Djeca su nestala početkom prosinca 2014., nakon što ih je otela majka. Tri godine kasnije, djeca i majka pronađeni su 150 kilometara od mjesta nestanka - dječje škole...

Brat i sestra iz Australije čudesno su pronađeni tri godine nakon nestanka. Bilo je predbožićno vrijeme u Brisbaneu 2014. kad su Serena (5) i Thomas (4) Speath čekali svog oca da dođe po njih nakon škole.

No, do njihovog susreta nije došlo, pa je otac Harry prijavio policiji nestanak svoje djece i njihove majke Jane Adare, svoje bivše supruge, piše Meaww.

Tri godine kasnije, Serena (8), Thomas (7) i Jane (48) pronađeni su u zaleđu Sunshine Coast u australskoj državi Queensland, oko 150 kilometara od mjesta nestanka. Potraga je bila otežana zbog niza 'zagonetnih situacija i lažnih iskaza', priopćio je australski savezni sud.

Otac Harry, danas 61-godišnjak, bio je u strahu da je majka s djecom otišla u Europu, s obzirom na to da ima i britansko državljanstvo. Stoga je na Facebooku otvorio grupu posvećenu pronalasku svoje djece, što mu se u konačnici i isplatilo.

U svibnju su stručnjaci grafički prikazali kako bi Serena i Thomas trebali izgledati danas. Prije dva tjedna, Harry je na svom Facebook profilu posvetio dirljivu objavu povodom treće godišnjice nestanka svoje djece.

Australska federalna policija potvrdila je da je riječ o obiteljskoj otmici, a majku otmičarku čekaju optužnica i suđenje.

Najčitaniji članci