Obavijesti

News

Komentari 143

'Policija nije imala saznanja da su počinitelj i žrtve povezani'

'Policija nije imala saznanja da su počinitelj i žrtve povezani'
1

O ubojstvu se oglasio ranije splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da je Split siguran grad te da je ovo ubojstvo izoliran slučaj za kojeg se nada da se neće više ponoviti

VIDEO

Ministar unutarnjim poslova Davor Božinović obratio se javnosti na konferenciji za novinare u vezi trostrukog ubojstva u Splitu koje je šokiralo Hrvatsku. 

POGLEDAJTE OBRAĆANJE UŽIVO: 

- Od samog trenutka događaja sam bio cijelo vrijeme u kontaktu s glavnim ravnateljem policije i niti u jednom trenutku nisam sumnjao da će policija u najkraćem vremenu otkriti počinitelja - poručio je Božinović. 

- I dalje ćemo činiti sve da bi stanje sigurnosti, odnosno percepciju sigurnosti, doveli do razine da se građani osjećaju sigurno, unatoč tome što statistike zapravo idu u prilog policijskom radu - rekao je. 

Opara: Objavio sam informacije kako bih smirio građane Splita
Opara: Objavio sam informacije kako bih smirio građane Splita

Ponovno se potegnulo pitanje o obavijesti gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare koji je prije policije javio građanima preko svog Facebook profila da je osumnjičeni uhićen. Božinović tvrdi da policija Opari nije dala te informacije te da mu ih nije dao ni sam ministar. 

- Ne znam odakle mu te informacije - rekao je Božinović. 

- Policija je profesionalno radila svoj posao. Nisu imali nikakva saznanja koja bi povezala počinitelja s osobama koje su poginule u ovom događaju. Oni jesu bili i od ranije poznati policiji po drugim djelima, ali nije bilo nikakve veze koja bi ih spajala u konkretnom djelu ili koja bi bila naznaka da se dogodilo što se dogodilo - istaknuo je Božinović. 

Grad pod Marjanom tuguje: Građani pale lampione na ulici
Grad pod Marjanom tuguje: Građani pale lampione na ulici

- Ne mogu prihvatiti tvrdnje da policija ne radi svoj posao. Policija je prošle godine prijavila 171 osobu na području PU splitsko-dalmatinske. Što se dalje dogodilo - jesu li procesuirani ili pušteni da se brane sa slobode, tu policija nema nikakvih saznanja - rekao je Božinović. Istaknuo je da policija proaktivno djeluje jer se zapljene droge ne rade po dojavi. 

Na pitanje ima li u policiji korumpiranih policajaca koji utječu na suđenje, Božinović je rekao da je korupcija pojava koja postoji "vjerojatno u svim institucijama". 

- Nezahvalno je i nekorektno govoriti o tome na taj način - poručio je. 

Torcida pripremila bakljadu: 'Ni krivog ni dužnog ubili te, brate'
Torcida pripremila bakljadu: 'Ni krivog ni dužnog ubili te, brate'

Ponovio je da PU splitsko-dalmatinska i policija na nacionalnoj razini imaju vrlo dobre pokazatelje učinkovitosti svog rada. 

Božinović je rekao da je 2018. godine u Hrvatskoj bilo 22 ubojstva, a 2019. 30 ubojstava te da su to dvije godine s najmanje ubojstava u Hrvatskoj otkako se prati taj podatak. 

Na pitanje trebaju li se turisti zabrinuti zbog ovih ubojstava, Božinović je istaknuo da je Hrvatska jedna od sigurnijih zemljama u svijetu te da se ovakva ubojstva "događaju i u drugim zemljama". 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:29

O ubojstvu se oglasio ranije splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da je Split siguran grad te da je ovo ubojstvo izoliran slučaj za kojeg se nada da se neće više ponoviti. 

Istaknuo je da treba pustiti institucije da odrade svoj posao do kraja. Osvrnuo se i na Facebook status koji je objavio u subotu, u kojem je napisao da je osumnjičeni uhićen - prije nego što je to novinarima potvrdila policija. Rekao je kako je cijelo vrijeme bio u kontaktu s policijom te da je htio smiriti građane Splita. 

'Neprihvatljivo je da pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke'
'Neprihvatljivo je da pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke'

O stravičnom ubojstvu oglasila se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je na Twitteru poručila da je "neprihvatljivo da pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke". 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Isto tako je neprihvatljiva sporost progona organiziranog kriminala učiniti učinkovitijim, kako bi se građani osjećali sigurni i zaštićeni - napisala je u tvitu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori