News

Komentari 323

Grad pod Marjanom tuguje: Građani pale lampione na ulici

Grad pod Marjanom tuguje: Građani pale lampione na ulici

Trostruko ubojstvo duboko je potreslo Splićane. Na mjestima gdje su se proteklog vikenda dogodila nezapamćena ubojstva sve je više upaljenih svijeća…

Splitska policija je u nedjelju završila kriminalističko istraživanje Filipa Zavadlava protiv kojega je podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je sinoć odveden pritvorskom nadzorniku, a danas je trebao biti ispitan u Županijskome državnom odvjetništvu.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara dat će izjavu za medije povodom istog slučaja.

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez je rekao da je policija zajednički vrlo brzo  uspostavila stanje sigurnosti u užem centru grada poručivši da građani mogu biti mirni kada je riječ o sigurnosti. Rekao je i da su ubijeni evidentirani kao počinitelji prekršaja i kaznenih djela te da su protiv njih podnijeli nekoliko desetaka prijava po službenoj dužnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, osumnjičeni Filip Zavadlav je nakon svirepih ubojstava, hladno i s puškom u ruci, šetao gradom tražeći četvrtog s popisa za odstrel. Riječ je o Jerku M., kojega je policija kontaktirala kako bi ga sklonili na sigurno do uhićenja ubojice, no on je odbio njihovu zaštitu. U službene prostorije preventivno su doveli njegova brata, koji nema veze s ilegalnim poslovima.

Željeli su ga zaštititi kako ne bi nastradao kao kolateralna žrtva. Policija je tada izdala upozorenje svima da radi vlastite sigurnosti ne izlaze na ulicu. Nakon trostrukog ubojstva uspio se presvući, te odbaciti automatsku pušku, no policija ju je sinoć pronašla nedaleko od mjesta masakra. 

Ovaj događaj je duboko potresao grad pod Marjanom i otvorio brojna pitanja. Neki građani daju i podršku ubojici i osnivaju grupe potpore na društvenim mrežama. Većina ipak osuđuje uzimanje pravde u svoje ruke, ali i sustav koji je doveo do ove situacije. Na mjestima gdje su se proteklog vikenda dogodila nezapamćena ubojstva sve je više upaljenih svijeća, piše Dalmacija Danas.

Još detalja krvavog pohoda trostrukog ubojice možete pročitati OVDJE.

Najčitaniji članci