News

Komentari 72

Božinović o porastu brojki: Moguće da je zbog Omikrona, kontrolirat ćemo proslave

Božinović o porastu brojki: Moguće da je zbog Omikrona, kontrolirat ćemo proslave

Bit će kontrole, ali ima toliko objekata u Hrvatskoj, a tako malo inspektora. Ono čemu se nadamo jest da je velika većina građana racionalna i da neće ići tamo gdje unaprijed zna da je opasno, rekao je Božinović

Nakon održane sjednice Vlade ministar unutarnjih poslova i šef Stožera Davor Božinović osvrnuo se na situaciju s pandemijom i odgovorio na pitanja planira li se uvesti strože mjere za Dalmaciju zbog naglog skoka zaraženih.

- Mi smo sugerirali kroz naše odluke da županijski Stožeri prate situaciju na terenu. Vidio sam da je načelnik splitskog Stožera govorio da planira strože mjere, ali nisam razgovarao još s njim - rekao je Božinović i dodao kako se ne može sa sigurnošću tvrditi da je takvo stanje nastalo zbog Omikrona, prenosi Dnevnik.hr.

Komentirao je i odluku o skraćivanju izolacije.

- Još uvijek je oko omikrona puno pitanja. Ono što znamo je da se širi brže. Što se tiče kliničke slike, izgleda da su blaže. Međutim, još uvijek treba pričekati da dobijemo znanstvenu potvrdu. Ali moramo funkcionirati u međuvremenu i zbog toga donosimo takve mjere - rekao je Božinović.

Božinović je istaknuo i kako se mjere neće mijenjati do sljedećeg tjedna.

- Naši epidemiolozi se pribojavaju da su ove brojke posljedice Badnjaka, ali neki kažu da i nisu. To se ne može znati. Ako nema veze s blagdanima, onda ima s omikronom - odgovorio je Božinović na pitanje boji li se skoka zaraze nakon proslave Nove godine.

Rekao je i kako će u novogodišnjoj noći patrolirati inspektori.

- Bit će kontrole, ali ima toliko objekata u Hrvatskoj, a tako malo inspektora. Ono čemu se nadamo jest da je velika većina građana racionalna i da neće ići tamo gdje unaprijed zna da je opasno za njegovo zdravlje - rekao je Božinović.

 

Najčitaniji članci