Obavijesti

News

Komentari 123

Božo Petrov: 'Nadam se da će novi HDZ biti demokratski'

Božo Petrov: 'Nadam se da će novi  HDZ biti demokratski'
1

U ovih 25 godina mnogo toga se dopustilo političarima i oni smatraju da im je apsolutno sve dopušteno jer ih nikad nitko nije kaznio, kazao je Božo Petrov

VIDEO

Božo Petrov, prvi potpredsjednik tehničke Vlade, na pitanje da li bi Most bio spreman koalirati s HDZ-om kojemu je na čelu Andrej Plenković, rekao da govoriti hipotetski nema smisla.

-  Zadirati u procese druge stranke također nema smisla. Ja se nadam da će izabrati kvalitetno vodstvo i da će to biti jedan demokratski HDZ, što bih preporučio i SDP-u - kaže Petrov.

To što je Tomislav Karamarko dao ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, za Petrova nema nikakve veze.

-  Nama je bio uvjet za opstanak ove Vlade Tihomir Orešković ili novi izbori. A što se tiče gospodina Karamarka, mi smo spominjali kada smo započeli cijelu priču, da ukoliko postoji sukob interesa, što je na kraju i potvrđeno, da takva osoba bez obzira bio to Karamarko ili bilo tko drugi, nema pravo biti u izvršnoj vlasti. I to je onaj standard koji mi tražimo od samog početka da se uvede. Nažalost, u ovih 25 godina mnogo toga se dopustilo političarima i oni smatraju da im je apsolutno sve dopušteno jer ih nikad nitko nije kaznio. Nadam se da će hrvatski građani znati cijeniti na ovim izborima - rekao je. 

Komentirao je i izjave nekih  političara da je glas za Most glas za HDZ na što se prvo nasmijao.         

-  Glas za HDZ je glas za SDP, glas za SDP je glas za HDZ. Uostalom, oni su savršeno funkcionirali zadnjih šest mjeseci. Sve ključne odluke koje su se donijele u Saboru su ili pasivnim ili aktivnim putem bile njihov dogovor. Ako ćete uzeti beneficije koje smo htjeli srušiti saborskih zastupnika i plaće i ustavne suce i na kraju opoziv premijera, oni su ti koji su dobro funkcionirali  za razliku od funkcioniranja koje se trebalo dogoditi na razini Vlade. Na samoj razni Vlade, ministri su dobro funkcionirali, nažalost, političke stranke nisu. Ali, mislim da smo svi svjedoci razloga zbog čega se to dogodilo tako da kada gospoda kažu da je glas za Most glas za HDZ, ja mogu samo reći da je glas za HNS glas za konzultantske usluge i milijune potrošene iz HEP-a za njihovu obitelj. Glas za HNS je glas za imovinsko-pravne vrlo zanimljive situacije u Slavoniji. Glas za HNS je glas za razdjelnike. Puno tih glasova HNS-a je glas za neke druge stvari, a ne za HNS, uostalom za SDP - poručio je Petrov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu