Obavijesti

News

Komentari 63

Petrov: Miletić je pogriješio i ispričao se zbog kolegice Selak Raspudić. Stranka nije pukla...

Petrov: Miletić je pogriješio i ispričao se zbog kolegice Selak Raspudić. Stranka nije pukla...

Žao mi je jer smatram da su kolega i kolegica Raspudić principijalni i čestiti ljudi. Nadam se da ćemo nastaviti surađivati u Saboru, kazao je Božo Petrov, čelnik Mosta...

VIDEO

Bračni par Raspudić napušta Most! Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić izlaze iz stranke nakon velikih previranja, proširila se u utorak informacija o velikom raskolu unutar Mosta koji je na ovim parlamentarnim izborima osvojio 11 saborskih mandata. Nakon toga uslijedio je zavjet tišine, nitko od ekipe iz Mosta nije se javljao na telefone...

Predsjednik Mosta Božo Petrov sinoć kod predaje lista za izbore za Europarlament nije htio ništa komentirati. Ali su za srijedu sazvane dvije odvojene press konferencije. Prvo Marije Selak Raspudić u 10:30, pa onda i Bože Petrova sat kasnije. Selak je u svojem obraćanju medijima potvrdila razlaz s Mostom te poručila kako će ona i suprug djelovati kao nezavisni zastupnici. Kazala je da nemaju planove o ulasku u neku drugu stranku. 

POGLEDAJTE VIDEO: Petrov o raskolu u Mostu

- Žao mi je jer smatram da su kolega i kolegica Raspudić principijalni i čestiti ljudi. Nadam se da ćemo nastaviti surađivati u Saboru - kazao je u startu Petrov.

- Ne mislim da je pukla stranka. Nadam se da ćemo s njima nastaviti surađivati u Saboru. Mi smo jedina prava alternativa s desne strane.

- Nismo imali uvjeta, ja sam izabrao Most, ja sam želio sve. Želio sam i Selak Raspudić kojoj je bilo ponuđeno prvo mjesto. Ne mislim da sam stao ni na jednu stranu, htio sam i Mariju Selak Raspudić i Nina Raspudić i Marina Miletića i Nikolu Grmoju – aspsolutno sve, ali neki to nisu mogli prihvatiti. Ponuđen je bio izbor da budu svi. Njoj je to bilo neprihvatljivo. Ja sam birao Most i birao sam sve - kazao je Petrov. 

Selak Raspudić: 'Odustala sam od EU liste jer je na njoj bio Miletić, ostajem u Saboru'
Selak Raspudić: 'Odustala sam od EU liste jer je na njoj bio Miletić, ostajem u Saboru'

- Dogode se određene pogreške, ja prvim griješim i Miletić nije pogriješio koji je stav Mosta, a ono što je bila pogreška jest što se u tom pritisku ogradio od kolegice, a ispričao se za to - kazao je dalje Petrov. 

Podsjećamo, Miletiću je zasmetala izjava Selak Raspudić o pobačaju. Selak Raspudić u jednoj od debati prije izbora na pitanje je li pobačaj pravo žene odgovorila s 'da'. Miletić je odmah reagirao da se Selak Raspudić pogrešno izrazila...

'Ne vidimo se s HDZ-om"

Petrov je više puta izrazio žaljenje što bračni par Raspudić napušta stranku.

-  Žao mi je svake osobe koja je otišla, ali to je bio njihov izbor. Sa strane Mosta nije bilo nikakvih uvjeta, htjeli smo da Marija nosi listu i da svi budemo na toj listi - kazao je Petrov.

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

- Što se tiče ove političke trgovine, mi imamo svoje politike, a ni u jednoj od njih ne vidimo HDZ. Stranka koja je činila kriminal i korupciju čini štetu hrvatskom narodu. Što se tiče ovih ostalih, ne vidimo političku suradnju ni s Možemo! ni s SDSS-om i smatram da je to zbog trgovine koju je provodio Pupovac s HDZ-om. Što se tiče suradnje s Domovinskim pokretom i Most i Suverenisti smatraju da se treba okupiti oko inicijative da se smijeni ova vlast, ali ne pod svaku cijenu. Ako će se priključiti SDP, prihvatiti naše vrijednosti, da se neće provoditi lijeve anacionalne politike, onda se može ići u konstituiranje Sabor - kazao je Petrov o konstituiranju većine u Saboru...

Odmah je nastavio:

- Mi govorimo o konstituiranju Sabora, ne govorimo o Vladi, a glede Sabora, smatram da predsjednik Sabora može biti neko iz DP-a, imaju veći broj mandata. Taj prijedlog smo iznijeli DP-u i SDP-u. Ako je prihvatljivo, mogu se javiti. Naša pozicija je jasna, podržat ćemo konstituiranje Sabora ako se radi u interesu građana, protiv korupcije i za obiteljske vrijednosti, tu trebaju biti Most, Suverenisti i DP, a ne mogu biti Možemo i SDSS. HDZ će u tom slučaju završiti u oporbi s Možemo i SDSS-om - kazao je Petrov.

Miletić o sukobu u Mostu: Ili stoji ili pada, stvar je Gospodina
Miletić o sukobu u Mostu: Ili stoji ili pada, stvar je Gospodina

- Sabor je najviše zakonodavno tijelo, ne vlada. To što je Andrej Plenković napravio Sabor kao vlastitu ispostavu, gdje oni donesu zakone pa onda dignu ruke. Sabor je najviše zakonodavno tijelo. On donosi zakone, a Vlada predlaže. Ako je tako, onda Hrvatski sabor može i predlagati i donositi zakone, a vlada se može očitovati. Neka postoji tehnička vada, što se nas tiče, neka nam čestita Plenković na tim prijedlozima zakona - navodi dalje Petrov.

Poslao poruku za Možemo!

Novinare je zanimalo i zašto mu je suradnja sa SDP-om prihvatljiva, dok ona sa strankom Možemo! nikako nije...

- Problem s Možemo! je što provode i pokušavaju na sve načine progurati rodnu ideologiju. HDZ to isto radi, ali krišom kroz zakonske prijedloge, a Možemo! što radi – to je barjak i stijeg, oni su ti koji nose tu priču cijelo vrijeme. Ako žele pristati na obiteljske vrijednosti, neka se jave. Neće na to pristati. Postavlja se teza da mi nekog tražimo, ali ne, oni nas traže, ako nas trebaju onda će prihvatiti naše vrijednosti, obiteljske vrijednost. 

 - Razlike između HDZ-a i SDP-a po pitanju ideologije i svjetonazorskih tema nema nikakve - kazao je Petrov, a onda i dao svoju računicu o dolasku do 76 ruku...

- Tih 76 ruku se može imati i bez HDZ-a i Možemo i SDSS-a - kazao je Petrov i ponovio da je Mostu neprihvatljiv HDZ.

- Mi smo DP-u jasno kazali koja su naša stajališta. Njihov je izbor hoće li ići s HDZ-om, a za mene bi to bila prevara birača jer su rekli da neće s HDZ-om - kazao je Petrov.

Pitali su ga i o mogućim novim izborima ako nitko ne uspije skupiti potrebnu većinu.

- To prvenstveno nije na nama, to je u konačnici na Domovinskom pokretu - kazao je Petrov.

Selak Raspudić: Odustala sam zbog Miletića na listi

- Do našeg razilaženja nije došlo zbog liste za Europski parlament, predmet rasprave među nama bile su nesuglasice oko kampanje i onoga što je njoj prethodilo. Nesuglasice nismo uspjeli razriješiti. Liste za europske izbore samo su bile povod za ovo obraćanje i rasvjetljavanje situacija. Bilo mi je ponuđeno da budem na listi za Europski parlament, kolega Marin Miletić također je izrazio želju da bude na listi za Europski parlament. S obzirom na činjenicu da se kolega Miletića od mene javno ogradio, smatrala sam da nije primjereno da nosim zajedničku listu - kazala je Selak Raspudić danas na konferenciji za medije.

Dodala je da nije mislila da će se razići sa strankom te da će uspjeti prevladati razlike.

- U razgovoru s Ninom Raspudićem zaključili smo da nije vrijeme za bacati sidro i bježati na neke bolje funkcije nego ostati ovdje i boriti se za bolju Hrvatsku, nema prodaje i nema predaje. Nino Raspudić nije trebao biti na listi za EP, unatoč uvjeravanjima čelnih ljudi Most on je to odbio jer nije htio varati birače i oboje smo smatrali da to nije primjereno - kazala je danas Selak Raspudić.

Poručila je da je njoj i suprugu HDZ "apsolutno neprihvatljiv".

Grmoja: Nećemo podržati SDP niti bilo kakvu lijevu vladu! S HDZ-om ne želimo razgovarati
Grmoja: Nećemo podržati SDP niti bilo kakvu lijevu vladu! S HDZ-om  ne želimo  razgovarati

Kuloari su brujali kako je Marija Selak Raspudić odbila biti na listi za Europski parlament i to jer se na istoj našao Marin Miletić, što je Selak na svojoj press konferenciji potvrdila. Sukob između Selak Raspudić i Miletića navodno traje duže vrijeme.

- Odustala sam od predvođenja te liste jer je na njoj bio Miletić. Ostajem se bori u Saboru - kazala je na današnjoj konferenciji Selak Raspudića.

Trzavice su postale i javne nedavno kada je Selak Raspudić u jednoj od debati prije izbora na pitanje je li pobačaj pravo žene odgovorila s 'da'. Miletić je odmah reagirao da se Selak Raspudić pogrešno izrazila...

- Most je jasno za život. Objavili smo svoju političku deklaraciju i jasno smo to rekli. Vrhu stranke, predsjedništvo, naš predsjednik, svi mi tu imamo isti stav. Marija se ovdje pogrešno izrazila, ali neka ona sama to objašnjava - poručio je tad Miletić.

Selak Raspudić kasnije je pojasnila svoj stav. 

Raspudići neće na listu Mosta za EP? Na njoj je Željko Glasnović
Raspudići neće na listu Mosta za EP? Na njoj je Željko Glasnović

- Potpuno mi je neprihvatljivo da pobačaj ide kao najviša državna vrednota u Ustav, smatram da to nema nikakvog smisla. Što se tiče toga je li to odluka žene, da, smatram da jest i to sam od početka jasno govorila. Jasno je i da ja smatram da život uvijek treba štititi - kazala je Selak Raspudić. 

Ovdje pratite sve oko parlamentarnih izbora iz minute u minutu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu