Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
68 komentara

Božo Petrov: S 14 godina sam čvrsto odlučio biti franjevac

Metkovski gradonačelnik rekao je da su Metkovci zaslužni za uspjeh njegove gradske vlasti jer su se odlučili izabrati nešto novo i pružili im povjerenje

HRT
Foto: HRT
68 komentara

Metkovski gradonačelnik, po zanimanju psihijatar, Božo Petrov u emisiji Nedjeljom u 2 rekao je kako se politikom počeo baviti jer je osjećao dug prema društvu. Smatrao je da se u gradu nije ništa značajnije pomaklo u posljednjih 16 godina i želio je to promijeniti jer čak ni oporbene stranke nisu jasno ocrtavale što se događa u Metkoviću. 

Kaže da nije pitao svoje suradnike i zaposlenike grada prije nego im je smanjio plaće za 10 posto. 

 - Možda zvuči okrutno no nismo pitali zaposlenike jer će svatko normalan reći da nije za to. Međutim vidjeli su da moraju 'pregrmiti' određeni dio godine da bi nam bilo bolje i da uvedemo red - rekao je Petrov i dodao da su mjesečno na svim stavkama uštedjeli milijun kuna. 

Prima plaću od 3000 kuna

Njemu su politički protivnici prigovorili da ima dodatne izvore prihoda jer trenutno prima plaću od 3000 kuna. 

- Moja primanja prije politike bila su oko 10,5 tisuća kuna u bolnici i na fakultetu gdje sam bio suradnik. Radio sam u drugoj državi gdje se ne može zamrzavati mandat. Morao sam dati otkaz i na fakultetu i u bolnici - kaže Petrov i dodao da nema službeni automobil te da vozi Renault Clio kojemu je pukla guma pa ga je u Zagreb povezao prijatelj.

 - Uštedjeli smo oko milijun kuna mjesečno. Trenutno smo u procesu revidiranja ugovora, recimo reprezentacije grada za medijske usluge što je bilo legalno izvlačenje novca i koristilo se za osiguravanje mandata bivše vlasti - rekao je Petrov.  

O Stipi Gabriću Jambu ne želi razgovarati, smatra da se institucije trebaju baviti s njim. Ne bi bilo korektno reći da ništa dobro nije napravljeno u njegova četiri mandata, međutim zamjera mu način na koji se odnosio prema gradskom novcu.

Smatra da su Metkovci zaslužni za uspjeh u štednji jer su im uopće pružili priliku i povjerenje. Smatra da bi se država trebala bolje prema njima odnositi. 

 - Državne i županijske vlasti bi trebale biti blagonaklone prema nama zbog toga jer smo pokazali da smo otvoreni za promjene - kaže Petrov i dodao da im država nije dala skoro ništa. Smatra da bi država trebala otpisati dugove Metkoviću kad otpisuju onima koji imaju puno veće dugove. 

Otkrio da je želio biti franjevac

  - U 14. godini sam to žarko želio. Franjevci imaju svoj način života i shvatio sam da nisam građen za to da se držim tih zavjeta. Shvatio sam da neću moći biti dobar svećenik, ali da mogu biti dobar vjernik - rekao je Petrov. 

Život ga je odveo u medicinu. Psihijatrija mu puno pomaže u životu i u politici. Kaže da ljude s kojima razgovara ne profilira. 

Kaže da je ipak psihijatrija, a ne politika njegova ljubav. 

 - Pristao sam na sve ovo da moja djeca imaju mogućnosti kakve sam ja imao. Dok građani Metkovića budu odlučili da sam im dobar, do tada ću se baviti politikom. Kad odluče drugačije vrlo rado ću se vratiti u struku - rekao je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message