Obavijesti

News

Komentari 73

Bračni par na putovanju života: Godinama štedjeli pa dali otkaz

Bračni par na putovanju života: Godinama štedjeli pa dali otkaz

Joe i Ali su hrabri bračni par koji je u vrijeme financijske krize odlučio ulagati u nekretnine. Bilo je teško, godinama su živjeli na rubu u trošnoj garsonijeri i pazili na svaki novčić...

VIDEO

Joe i Ali Olson danas provode svoje dane putujući svijetom sa svojom jednogodišnjom kćeri Annabelle. Ovaj par u ranim tridesetima nije oduvijek vodio ovakav avanturistički život. Oni su nedavno dali otkaze u školi (oboje su radili kao učitelji) i odlučili se na putovanje života, prenosi Independent.

Bračni partneri su se upoznali 2004. godine dok su još oboje bili studenti. Vjenčali su se na zadnjoj godini fakulteta. Odmah nakon diplome, preselili su se u Las Vegas gdje su dobili poslove učitelja u školama.

- U Las Vegasu smo plaćali nisku stanarinu, ali imali smo i malu plaću - rekla je Ali. Zbog toga su uzimali sve dodatne poslove koje su uspjeli. U svakom slobodnom terminu su davali instrukcije iz engleskog jezika.

Počeli su štedjeti i trošiti minimalno novca

 U nekoliko godina uspjeli bi sačuvati 75% mjesečne plaće. Tada su kupili prvu nekretninu koju su počeli iznajmljivati. A zatim i drugu. Sveukupno su kupili 15 nekretnina. Premda su izgubili dio novca tijekom financijske krize, na kraju su ipak postali financijski neovisni i danas u nekretninama posjeduju preko milijun dolara. Odlučili su dati otkaze i putovati svijetom.

Mnogi ih pitaju kako su to uspjeli, a oni kažu da je bilo potrebno mnogo žrtve. Pazili su na svaki novčić i živjeli kod rodbine ili u trošnim jeftinim stanovima.

Kada su kupili prvi stan, doživjeli su veliki financijski pad

 Dugo su se izvlačili iz dugova. Nisu mogli ni prodati stan jer je cijena toliko pala da bi izgubili skoro polovinu uloženog novca. Ipak, uspjeli su se izvući uz pomoć iznajmljivanja. Nakon toga su kupili još jedan stan i radili nekoliko poslova. Sve su ostavljali sa strane kako bi platili kredite i hipoteke. 

- Cijeli život smo vozili isti stari auto. Uvijek smo jeli kod kuće. Prijatelji bi nas pitali zašto se ne uselimo u neki od stanova koje smo kupili i zašto živimo u staroj garsonijeri. Ali mi smo bili sretni i s malo - ispričao je Joe.

Potom se tržište okrenulo i cijene njihovih stanova su narasle.

Trenutno vrijede više od milijun dolara

- Mnogi pitaju kako smo uspjeli platiti sve te hipoteke. Istina je da smo imali četiri nekretnine pod hipotekom i da smo morali mjesečno izdvojiti oko dvije tisuće dolara za njih, ali je ukupni prihod od rentanja iznosio 13 tisuća dolara. Uz to smo i radili u školi i davali instrukcije. Prihvaćali smo svaki mogući posao koji smo mogli - rekao je.

- Volio sam predavati. Ali sad je vrijeme za avanture - dodao je.

Ali i Joe u Zagrebu

U 2015. godini spakirali su stvari, dali otkaze i otišli na put oko svijeta

- Planinarili smo Južnom Amerikom. Prošli smo cijelu Europu. Tri mjeseca smo živjeli u Istanbulu kad se beba rodila. Nakon toga smo nastavili u Australiju i Aziju - rekao je Joe koji dodaje da i dalje zarađuju od svojih nekretnina, a Ali piše ljubavne romane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.