Obavijesti

News

Komentari 64

Bračni par umro u sat vremena razmaka, držali su se za ruke...

Bračni par umro u sat vremena razmaka, držali su se za ruke...
9

Gordon (94) je preminuo prvi, no kako je za ruku držao suprugu Normu (90), njeno srce je kucalo kroz njega i nastavilo slati signale uređaju za praćenje rada srca

VIDEO

Vjerovali su u brak. Izabrali su jedno drugo i kad su se obvezali, to je bilo to, rekao je Dennis Yeager (62), najmlađi sin Gordona (94) i Norme (90) iz Iowe koji su nakon 72 godine braka preminuli u sat vremena razmaka držeći se za ruke. 

Oboje su se rodili u Iowi, no Gordon se s obitelji kao dijete preselio na farmu u Minnesoti. Sa 16 godina vratio se raditi u Chevroletov servis jer je farma zbog Depresije počela propadati. Norma je tada bila učenica srednje škole. Vjenčali su se na dan kada je maturirala, 26. svibnja 1939. godine. Dobili su četvero djece, Donnu, Rogera, Gordona i Dennisa, no Roger i Gordon su kasnije stradali u prometnoj nesreći. 

Par je u početku vodio željezariju, a zatim su preuzeli i Chevroletovu garažu. Gordon ju je vodio s bratom sve dok nije odlučio otići u mirovinu u 65. godini. Iako su bili iznimno bliski, Dennis kaže da su mu roditelji bili potpune suprotnosti. 

- Voljeli su biti zajedno, no naravno da su se i ljutili jedno na drugo. Tata je bio jako druželjubiv, volio je sve što je uključivalo druženje s ljudima. Mama je bila mirnija, no uvijek je podupirala tatu. Ona se brinula da svi imaju što popiti i pojesti. Bila je perfekcionistkinja - priča Dennis. Još do 60-e godine Gordon je skijao na vodi i vodio obitelj na kampiranja, no nakon 70. godišnjice braka, par je dane provodio gledajući sport, družeći se s prijateljima i u šetnji sa psom. 

Dennis kaže da je njegov otac uvijek govorio da mora ostati živ zbog supruge.

- Ne mogu otići prije nje jer joj trebam, a ona će reći to isto, govorio je Gordon. Prošle srijede par je stradao u prometnoj nesreći. Zajedno su ih smjestili na intenzivnoj njezi. 

- Držali su se za ruke, iako nisu davali znakove svjesnosti, rekao je Dennis za Daily Mail. Gordon je preminuo u 15.38 sati, no uređaj koji je pratio otkucaje njegova srca, nastavio je signalizirati da ono još kuca. 

- Bilo je čudno. Držali su se za ruke, tata je prestao disati, a uređaj je i dalje radio. Nisam mogao shvatiti što se događa, rekao je Dennis. Medicinska sestra uprla je prstom u Gordonovu i Norminu ruku. Njeno srce kucalo je kroz njega, a uređaj je bilježio te otkucaje, objasnila je. Sat vremena kasnije umrla je i Norma. 

- Nijedno od njih ne bi željelo živjeti bez drugoga. Iskreno, blagoslovljeni smo što su otišli na ovaj način, rekla je kćer Donna. Gordona i Normu sahranili su u utorak u istom lijesu, s rukom u ruci. Kremirat će ih i pomiješati njihov pepeo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.