Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Branitelju grana pala na glavu: 'Samo ga Bog može spasiti...'

Ivan iz Ferdinandovca prijatelju je pomagao rušiti vrbe. Grana ga je ozlijedila. Zadobio je teške ozljede glave i kralježnice. U komi je, a na životu ga drže aparati

"Ne mogu ni zamisliti da će me napustiti. Jako smo vezani. Niti jedan od nas. Nije se oženio. Prošli smo ratišta, ranjavani, a sad...", u pola rečenice glas je pukao Željku Matkovu (47), čiji se brat Ivan bori za život u koprivničkoj bolnici.

Ivan (52) iz Ferdinadovca prošle je srijede pomagao susjedu i prijatelju rušiti vrbe uz kanal. Dok je susjed rušio drveće, Ivan mu se približio. Grana ga je udarila u glavu. Prijatelj je odmah zvao Hitnu. Ivana su bez svijesti brzo prevezli u bolnicu.

Ivan ima teške ozljede glave i kralježnice

Stanje mu je i jučer bilo nepromijenjeno, ali ga na životu, kaže brat, održavaju aparati. Ima teške ozljede glave i vratne kralježnice. Očajni Željko kaže kako nemaju nikoga osim jedan drugoga.

- Već je šesti dan u komi i samo Božjim čudom može preživjeti. A ranjen je 1992. godine u ratu - kaže Željko i dodaje da Ivan nije htio u invalidsku mirovinu jer je govorio da je branio zemlju zbog savjesti te da mu ona nije dužna.

Živio je od 500 kuna socijalne pomoći i 170 kuna invalidnine. Preživljavao je od nadnice.

U šoku je i njegov prijatelj kod kojeg je pilio drva. Ukućani kažu da je nakon nesreće na rubu plača. Hoda bez cilja i danima ne jede.

Možda vas zanima i ovo:
Message