News

Komentari 40

Branko Grčić: Milanovićev je posjeti Tirani bio službeni

Branko Grčić: Milanovićev je posjeti Tirani bio službeni

To je, mogu potvrditi iz prve ruke, bio je službeni posjet, organiziran na najvišoj protokolarnoj razini. Predsjednik SDP-a i bivši hrvatski premijer sastao se s albanskim premijerom

SDP- ov zastupnik Branko Grčić komentirao je u srijedu u Hrvatskom saboru put u Tiranu u Albaniju na koji je otišao u listopadu prošle godine zajedno s tadašnjim predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem te Danielom Mondekarom, a na račun stranke. Milanović se tamo susreo sa albanskim premijerom Edijem Ramom, a prema nekim medijskim natpisima, pretpostavljalo se da je tamo išao dogovoriti posao u privatnom angažmanu. No, Grčić to opovrgava i tvrdi kako je put bio službeni. 

- To je, mogu potvrditi iz prve ruke, bio službeni posjet, organiziran na najvišoj protokolarnoj razini, predsjednika SDP-a i netom bivšeg premijera Hrvatske s aktualnim albanskim premijerom  i šefom socijaldemokratske opcije u Albaniji. Nije to bio privatni put i već sutra bih na takav put krenuo sa sadašnjim predsjednikom SDP-a Bernardićem-  rekao je Grčić. 

Na pitanje novinara koja je bila svrha tog puta, Grčić je odgovorio kako su teme bile razmjena mišljenja i razmatranje modela potpore pošto pripadaju istoj stranačkoj obitelji u procesu pridruživanja Europskoj uniji te da je put bio ranije dogovoren.

- Razmjena mišljenja o mnogobrojnim temama, uključujući i razmatranje eventualnih modela potpore nas kao stranaka iz iste obitelji, premijeru Albanije u procesu pridruživanja EU. Taj proces je zapeo, ne ide onom brzinom kojom bi Albanci i Europska komisija htjeli da ide. Razgovarali smo i o političkom stanju u regiji. Mene je predsjednik Milanović pozvao da mu se pridružim i to sam učinio. Naravno da je stranka za to znala, pa kako bi se otvorili putni nalozi da nije. Stvar je dosta čista i jasna i ne treba više o tome spekulirati- poručio je.

Na pitanje koja je bila uloga Daniela Mondekara, Grčić nije htio komentirati ni u tuđe ime govoriti. 

Komentirao je i žalbu Hrvatske na arbitražnu presudu, a čiji rok za podnošenje istječe danas.

- Imam informaciju da je žalba upućena. Hrvatska je u ovom trenutku učinila, u tom dijelu, sve što je mogla, a kako će dalje teći proces vidjet ćemo sljedećih dana. Ja bih volio da u konačnici dođe do tog ključnog cilja, a to je otkup INA- e od MOL- a, no i dalje stojimo kod svojih stajališta da ne poduprimo prodaju HEP- a- rekao je Grčić.

 

Najčitaniji članci