Obavijesti

News

Komentari 4

Brat Zlatka Canjuge dobio tri godine za malverzacije

Brat Zlatka Canjuge dobio  tri godine za malverzacije
3

Slavka Canjugu na Županijskom sudu u Karlovcu su nepravomoćno osudili na tri godine zatvora zbog malverzacija u Tvornici plinskih turbina

VIDEO

Bivši čelnici karlovačke Tvornice plinskih turbina nepravomoćno su osuđeni na ukupno 6,5 godina zatvora na Županijskom sudu u Karlovcu za zlouporabe položaja i ovlasti u poslovanju. Prvookrivljeni Slavko Canjuga osuđen je na tri godine, Ivan Protulipac na godinu, a Ivan Rast na 2,5 godine zatvora. Osuđenici moraju vratiti imovinsku korist koju su protupravno stekli te platiti troškove sudskog postupka i paušalni trošak suda. Canjuga mora vratiti 64.000 kuna, Rast 129.459 kuna i Ivan Kolak 36.000 kuna. Njemačko društvo Global Sourscing mora vratiti 429.100 nekadašnjih njemačkih maraka ili sada 1,550.997 kuna. Troškove vještačenja i sudskog tumača osuđenici moraju platiti 17,695 kuna i svaki po 1,500 kuna sudskog paušala. Na izricanju presude drugookrivljeni Ivan Protulipac nije bio prisutan.
- Pred ovaj sud je stavljen veliki teret, deset godina je trajala rasprava. Kazne zatvora su odmaknute od minimalnih. Moram se osvrnuti i na dokumentaciju koju je obrana ponudila kao dokaz nakon deset godina vođenja rasprave. Te smo dokaze odbili jer sumnjamo u njihovu ispravnost i vjerodostojnost. – rekao je predsjednik sudskog Vijeća, Ante Ujević.
- Optužba i samo vođenje procesa je protuustavno. Dokumentacija koja je nedavno predana kao dokaz, na sebi ima carinske žigove. Do nje se nije moglo jer se nalazila u tvornici TPT – komentirao je presudu prvookrivljeni Slavko Canjuga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela