Obavijesti

News

Komentari 52

Bratića zaklao nožem, dobio je 30 godina za gnjusno ubojstvo

Bratića zaklao nožem, dobio je 30 godina za gnjusno ubojstvo
4

Dejan Čemerika (21) ubio je Marija kako ne bi morao vratiti dugove. Od njega je posudio 4500 eura i 70.000 kuna. Sudac je ocijenio da je ubojstvo pomno planirano

VIDEO

Dejan Čemerika (21) iz Palinovca na Županijskom sudu u Varaždinu je nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za teško ubojstvo svojega bratića Marija Čemerike (31). Dejan je na završnoj glavnoj raspravi 18. studenog ove godine i sam imao priliku iznijeti obranu gdje je ubojstvo pokušao iskonstruirati kao samoobranu od navodno agresivnog Marija, kojom  i nije uspio uvjeriti sudsko vijeće i samoga glavnoga suca. 

Sudac Igor Pavlic ocijenio je kako je ubojstvo bilo isplanirano. Kaže kako svi dokazi upućuju na to, a dodaje i kako je Dejan pomno odabrao osamljeno mjesto kako bi sumnja pala na nekog trećeg. Pavlic kaže kako je mladić legao na tlo i tvrdi da su ga napali nakon što mu je plan propao. Istaknuo je i da dubina i raširenost rana pokazuju kako se ubijeni mladić branio. Zaključio je kako se radi o bešćutnom, hladnokrvnom, okrutnom i pomno planiranom ubojstvu, javlja eVaraždin.

Mario je u noći ubojstva bio uvjeren da mu Dejan namjerava vratiti dio posuđenog novca. Umjesto novca dočekao ga je nož. Osuđeni Čemerika je 25. travnja ove godine nešto prije 22 sata SMS porukom navabio Marija Čemeriku na poljoprivredno dobro blizu Podturna u namjeri da ga ubije kako mu ne bi morao vratiti 4500 eura i 70.000 kuna koje mu je bratić posudio. Kad se Mario Mercedesom dovezao na dogovoreno mjesto, Dejan je prišao automobilu i bratića kroz otvoreni prozor nekoliko puta ubo kuhinjskim nožem. Šokirani Mario izašao je iz automobila te pokušao pobjeći, ali ga je ubojica sa još devet uboda dokrajčio. Mario je iskrvario od dva smrtonosna uboda koji su zahvatili pluća i jetru, i pao tik uz rub ceste.  

Nakon što su slučajni prolaznici naišli na njih dvoje i o svemu obavijestili policiju, Dejan je pokušao sve prikazati kao napad na njih od treće osobe, ali svi dokazi upućivali su na ubojstvo iz koristoljublja. Dejan je u svojem Seatu čak imao čistu sportsku odjeću u koju se namjeravao presvući. To je opravdavao time što je bio sportaš i uvijek vozio čistu odjeću u automobilu. No u zatvoru je ubrzo priznao ubojstvo. 

Tijekom sudskog postupka i iskazima svjedoka potvrđeno je da je Dejan Čemerika volio kocku i da je na taj način lagodno preživljavao. Ostavio je posao u trgovini i prema njegovu iskazu želio pokrenuti posao. Posuđeni novac od bratića Marija nije mu poslužio u tu svrhu već navodno da pokrije kockarske dugove.

Ubijeni Mario Čemerika bio je sin jedinac. Na dan kada je ubijen vraćao se u Austriju gdje je sa roditeljima živio i radio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu