Obavijesti

News

Komentari 34

Bratići poginuli kod Varaždina na quadu: 'Vidjeli smo se par sati prije, svi smo tu u šoku...'

Bratići poginuli kod Varaždina na quadu:  'Vidjeli smo se par  sati prije, svi smo tu u šoku...'

Alen je quadom išao na utakmicu prema igralištu Poleta iz Tuhovca. Na povratku je na vozilo s njim sjeo i Goran. Nažalost, vožnja je završila tragično...

VIDEO

Tuhovec, ali i cijeli toplički kraj, nije velik. Svatko svakog poznaje. Ovo je velika tragedija jer je poginulo dvoje mladih ljudi, ispričala nam je Marinela Belavić, zapovjednica DVD-a Varaždinske Toplice i poznanica bratića Alena (33) i Gorana M. (39). Njih dvojica poginuli su u četvrtak u večernjim satima tijekom vožnje quadom po šetnici uz rijeku Bednju u Tuhovcu.

- Uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju zemljanog puta, došlo je do slijetanja vozila u korito rijeke. Smrt nesretnih muškaraca na mjestu događaja konstatirala je liječnica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije - priopćili su iz policije. Po nalogu županijskog državnog odvjetnika tijela su prevezli na odjel Patologije varaždinske Opće bolnice, gdje se obaviti obdukciju.

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Tuhovec, ali i brojna okolna mjesta, zavijena su u crno. Na intervenciji su sudjelovali vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Varaždinske Toplice, Tuhovec, Leskovec i Grešćevina. Većina poznaje stradale bratiće.

Na intervenciji je bila i Marinela.

- Bilo je traumatično. Kad god se prihvatite da ste dobrovoljni vatrogasac, morate imati na umu da je velika šansa da sudjelujete na nekoj intervenciji gdje je osoba koju poznajete. Netko se s time bolje nosi, a netko lošije. Mislim da su moji kolege u posljednjih pet do 10 godina imali mnogo intervencija s unesrećenim i poginulim osobama. Naravno, našim vatrogascima se ukazuje i psihološka pomoć - objasnila je Marinela.

Omiljeni majstor i kuhar u bolnici

Ispričala je kako je Alen bio omiljeni majstor mještana. Imao je automehaničarsku radionu. Servisirao je njezin automobil, ali i vozila DVD-a Varaždinske Toplice.

- Najgore od svega je da smo se u 17 sati vidjeli kad smo k njemu dovezli vozilo od DVD-a. Nažalost, on je u 20 sati već preminuo - ispričala je Belavić.

Alen je quadom išao na utakmicu prema igralištu Poleta iz Tuhovca. Na povratku je na vozilo s njim sjeo i Goran. Nažalost, vožnja je završila tragično. Alen je iza sebe ostavio zaručnicu s kojom je živio u kući svojih roditelja, pričaju mještani. Goran je pak živio s majkom u Tuhovcu. Radio je kao kuhar u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, a mještani ga pamte i kao velikog navijača zagrebačkog Dinama.

- U šoku smo svi - ističu.

Proglašen dan žalosti

Zbog strašne nesreće Grad Varaždinske Toplice proglasio je ponedjeljak, 15. travnja danom žalosti.

„Dan žalosti obilježava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na zgradi Grada Varaždinskih Toplica i na drugim javnim zgradama na području Grada Varaždinskih Toplica. Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost te organizatori javnih programa i sadržaja da svoje poslovanje obavljaju primjereno Danu žalosti”, priopćili su iz Grada Varaždinskih Toplica.

Ukop dvojice nesretnih muškaraca bit će 15. travnja u 14 sati na groblju Varaždinske Toplice, dok će se misa zadušnica služiti nakon ukopa, u topličkoj crkvi sv. Martina.

Iz Gradske uprave Varaždinskih Toplica poručili su da suosjećaju s obiteljima tragično stradalih mladih sugrađana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C