Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Bravo Ena! U samo osam dana položila je čak 16 ispita u školi

Prije dva mjeseca bila je na operaciji tumora u Belgiji, a onda se nakon povratka bacila na učenje i ''rasturila'' u školi. Za Osječanku Enu Šarac ništa nije nemoguće

Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ustajala sam u šest ujutro, a na spavanje nisam išla prije tri sata nakon ponoći. Tempo je bio ubitačan, ali se isplatilo. Uspjela sam, zadovoljno nam je ispričala Osječanka Ena Šarac (17).

U samo osam dana položila je 16 predmeta trećeg razreda Ekonomske i upravne škole. A još prije dva mjeseca ležala je u briselskoj bolnici. Operirali su joj tumor između očnih živaca. Odstranili su joj 50 posto tumora, a Ena je samu sebe prozvala - Ena “S pola raka”!

A smisao za humor, kojim je osvojila tisuće prijatelja na Facebooku, nije ju napustio ni na polaganju ispita.

- Ipak su mi izvadili pola tumorčine pa ima više mjesta za pamtiti - kaže Ena.

Matematiku je polagala u razredu s gotovo 40 učenika, kojima je to bila prilika za popravnu ocjenu. Jedino je Ena položila. Tako je bilo i s talijanskim jezikom, knjigovodstvom, hrvatskim, informatikom...

- Nakon tolikog učenja imala sam dojam da ništa ne znam, No tada bih si rekla: ‘Ena, no sikiriki, možeš ti to!’, krenula bih u školu i rasturila test - rekla je Ena ne skidajući osmijeh s lica.

Njezina mama Biserka kaže da je Eni puno pomogla razrednica Marija Rumbočić Pezelj.

Ona je sve dogovorila. Poštedjela je Enu muka da tijekom ljeta sama traži profesore i dogovara s njima ispite.

- Unatoč golemom trudu i nespavanju, na Eni se nisu mogli vidjeti ni podočnjaci. Jedino je zadnji dan povraćala od iscrpljenosti - rekla je mama Biserka. Krajem kolovoza Eni će snimiti glavu i vidjeti koliko je tumora odstranjeno, a nakon toga putuje u München i tamo će joj cyber knifeom odstraniti ostatak tumora.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message