News

Komentari 30

Britanski minstar se ispričao nakon objave na Twitteru o 'povlačenju' pred virusom

Britanski minstar se ispričao nakon objave na Twitteru o 'povlačenju' pred virusom

Laburisti su ga optužili da obezvrjeđuje one koji poštuju epidemiološke propise, a osnivač udruge žrtava koje su podlegle bolesti ocijenio je njegove komentare ''izuzetno neosjetljivima''

Britanski ministar zdravstva Sajid Javid ispričao se nakon što je rekao da se ljudi više ne bi trebali ''povlačiti'' pred koronavirusom, objavio je u nedjelju BBC.

Javid je na Tweeteru napisao da se potpuno oporavio od koronavirusa tjedan dana nakon pozitivnog testa na covid-19.

Laburisti su ga optužili da obezvrjeđuje one koji poštuju epidemiološke propise, a osnivač udruge žrtava koje su podlegle bolesti ocijenio je njegove komentare ''izuzetno neosjetljivima''.

''Izabrao sam krive riječi i iskreno se ispričavam'', izjavio je Javid. ''Izrazio sam zahvalnost što nam cjepiva pomažu u zajedničkoj borbi'', dodao je.

U novom tvitu, ministar je napisao da je obrisao izvornu objavu dodajući: ''Kao i mnogi drugi, i ja sam izgubio najmilije zbog ovog groznog virusa i nikad ne bih umanjio njegov utjecaj''.

Javidov subotnji tvit glasio je: ''Potpuni oporavak od covida tjedan dana nakon pozitivnog testa. Simptomi su bili vrlo blagi zahvaljujući odličnim cjepivima. ''Molim vas, ako još niste, cijepite se da možemo živjeti s virusom, a ne da se pred njim povlačimo''.

Sajid Javid je na poziciji ministra zdravstva prošli mjesec zamijenio Matta Hancocka koji je dao ostavku.