Obavijesti

News

Komentari 224

Brkić: Ne rušim Plenkovića, svi Hrvati znaju koga ja kritiziram

Brkić: Ne rušim Plenkovića, svi Hrvati znaju koga ja kritiziram
1

Iz kruga zamjenika predsjednika HDZ-a uvjeravaju da nema nikakvog udara na predsjednika stranke i novog sukoba unutar HDZ-a, a Brkić poručio da su oni odavno osudili sve simbole totalitarizma

VIDEO

Nakon što je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio za Večernji list da ploču palim pripadnicima HOS-a iz Jasenovca žele maknuti oni koji nisu nikada željeli Hrvatsku, osnovno pitanje je bilo je li se otvorio novi sukob unutar HDZ-a. Brkić je poznat kao pripadnik desnije struje, pa je tjednik Nacional objavio i da će uz pomoć njega branitelji udariti na Plenkovića i izazvati krizu vlasti.

Nekoliko onih bliskih Brkiću uvjeravaju da je to apsurdna teza i da iako je poznato da se Brkić i Plenković ne slažu u svemu, neće biti nikakvog udara. Tumače i Brkićeve izjave tako da su bile usmjerene opet prema Miloradu Pupovcu i HNS-u, a ne Plenkoviću.

- Pa nije Plenković taj koji inzistira na micanju ploča iz Jasenovca, on se brine za zakonito funkcioniranje države. Brkić i Đuro Glogoški dugo nisu u kontaktu, pa su te sve insinuacije samo s ciljem da opet pokušaju posijati razdor unutar HDZ-a iako ga nema - kaže nam jedan Brkićev suradnik.

Jedan drugi kaže da će Brkić i desnija struja vjerojatno malo rogoboriti u javnosti i raditi kontranapade oko ploče, ali će na kraju pozdrav "Za dom spremni" biti maknut iz Jasenovca, odnosno ploča biti vjerojatno zamijenjena.

Sam Brkić nam je pisano poslao svoju izjavu koja je na tom tragu, ali bez spominjanja konkretnih imena.

- Niti HDZ, a ni ja osobno ne relativiziramo, niti veličamo  simbole niti jednog totalitarnog režima i odavno smo ih osudili. To je već odavno svima jasno, kao sto je jasno tko su Ti koji u dnevno političke svrhe izvlače ploče i simbole s ciljem stvaranja histerije i dizanja tenzija koje samo štete Hrvatskoj. Sto se tiče moje konkretne izjave date za Večernji list, svaka Hrvatica i Hrvat, te svi oni koji Hrvatsku osjećaju svojom Domovinom shvatili su sto želim reći! - poručio je Brkić.

Brkić je Pupovca inače napao i ranije rekavši da on može određivati sastav srpske, ali ne i hrvatske Vlade. HDZ i SDSS su ipak u koaliciji, Plenković je rekao da su neke izjave bile neprimjerene i taj incident je zakopan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.