Obavijesti

News

Komentari 407

Brkić: Ja sam svoj diplomski rad sastavio, napisao i obranio

Brkić: Ja sam svoj diplomski rad sastavio, napisao i obranio
1

Vrijeme će pokazati što će reći više instance i hoće li taj igrokaz dobiti epilog na sudu gdje će na kraju cjelokupna hrvatska javnost doznati pravu istinu, kaže Brkić

VIDEO

Ja nisam kao neki, poput Stazića, ljetovao za 7 kuna, nisam kao Jovanović postao docent na Osječkom fakultetu. O tome ćemo kada HDZ dođe na vlast. Ja sam diplomirao, obranio sam rad pred povjerenstvom. U tom povjerenstvu je bio i dekan koji je i tada bio dekan, a on  danas priča jedno, a prije nije rekao ništa. Ovo je sve posljedica protuzakonitog konstruiranja u MUP-u iza kojeg stoje Ranko Ostojić, Vlado Dominić i drugi - rekao je za Dnevnik 3 HRT-a Milijan Brkić, glavni tajnik i bivši ravnatelj policije, komentirajući tako činjenicu kako mu je Visoka policijska škola u Zagrebu poništila diplomu koju mu je ranije izdala. 

- Jeste li prepisali diplomski rad, kako je utvrdila revizija - pitao ga je voditelj Dnevnika. 

- To nije bila revizija već povjerenstvo koje je imenovao dekan. A to povjerenstvo je bilo izloženo pritiscima iz MUP-a i donijelo je takvu odluku, iako neki članovi povjerenstva nisu htjeli to potpisati. Ja na svoj diplomski rad gledam kao na rad sastavljen na temelju stručnih materijala koje sam dobio od mentora, i na temelju kojeg sam napisao i obranio rad. Vrijeme će pokazati da li je Brkić falsificirao rad ili ga napravio po svim pravilima struke - rekao je Brkić. 

Na pitanje je li ovo naštetilo HDZ-u, Brkić je rekao da je HDZ i prije njega imao glavnog tajnika, i imat će ga i nakon njega. 

- Dok imam podršku ja ću obavljat svoj posao. HDZ ide dalje - rekao je Brkić. 

'Ovo je obračun s HDZ-om, a ne s Milijanom Brkićem'

Dodao je da nije razmišljao o ostavci. 

- Nisam, zato što je ovo obračun s HDZ-om, a ne s Milijanom Brkićem. Ovo je pokušaj falsificiranja stvarnosti i obmanjivanja javnosti kao što je to bio i Plan 21 vladajuće koalicije - rekao je. 

Na pitanje ako bude i na sudskim instancama proglašen krivim hoće li vratiti novac koje je primio na temelju diplome, Brkić je rekao: 'Poštovat ću sve odluke institucija, za to sam se i borio.'

Brkić tvrdi: To je protuzakoniti politički igrokaz ekipe u MUP-u

Još ranije,  Brkić je i za Novu TV komentirao slučaj falsificiranja diplomskog rada.

- Ovo je nažalost još jedan od protuzakonitih političkih igrokaza ekipe koja je sad trenutno u MUP-u. Oni se ne bave svojim poslom nego političkim podmetanjima, a rezultat toga su i najgori pokazatelji do sada u povijesti policije što se tiče otkrivačkih djelatnosti MUP-a. Vrijeme će pokazati što će reći više instance i hoće li taj politički igrokaz dobiti svoj epilog na sudu gdje će na kraju cjelokupna hrvatska javnost doznati pravu istinu. Ovakva i slična podmetanja Kukuriku koalicije i ekipe koja je trenutno na vlasti je samo dokaz njihove nekompetencije, njihovog neznanja, nesnalaženja, nerada i pokušaja zamagljivanja realnosti i realne slike života, a ono što je najgore od svega je i jučerašnja odluka da će prestati s isplatom poticaja za nezaposlene - rekao je Brkić za Novu TV. 

Dodaje da on o svojoj poziciji nije odlučivao kad je dolazio na to mjesto niti će odlučivati kad bude odlazio. 

'Po uredbi Vlade mogao sam raditi taj posao'

- Svi mi plovimo svoju dionicu, pa tako i ja. Ja sam radio na radnim mjestima za koje je propisana visoka stručna sprema, a po tadašnjoj uredbi Vlade je bilo propisano da osoba koja ima stručni stupanj niži od propisanog može obnašati poslove i funkcije radnog mjesta na koje je postavljena - izjavio je Brkić za Novu TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 407
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...