Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brođani rekorderi: Jedan vozio 252 km/h, drugi 'napuhao' 2,9

Na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj, priopćili su iz MUP-a, zabilježeno je tako 4944 prekršaja u prometu, a više od polovice njih, 2474 prekršaja odnosila su se na prekoračenje dopuštene brzine

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
2 komentara

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izvijestilo je u ponedjeljak da je policija ovog vikenda utvrdila gotovo 5000 prekršaja na hrvatskim prometnicama, pri čemu se po rekordima ističe Brodsko-posavska županija gdje je zabilježeno najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja te je izmjerena i najveća koncentracija alkohola u krvi vozača.

U sklopu akcije pojačanog nadzora prometa, policija je ovoga vikenda od 5. do 7. travnja nastavila s aktivnostima za sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu. Na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj, priopćili su iz MUP-a, zabilježeno je tako 4944 prekršaja u prometu, a više od polovice njih, 2474 prekršaja odnosila su se na prekoračenje dopuštene brzine kretanja.

Najveća prekoračena brzina izmjerena je na području Policijske uprave Brodsko-posavske, 252 kilometara na sat, a u istoj je županiji izmjerena najveća koncetracija alkohola u krvi od 2,9 promila. 

Također, policija je zabilježila 368 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 479 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 190 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, dodaju iz MUP-a. 

31 osoba ponovila teški prekršaj u prometu

Među utvrđenim prekršajima, policija je zabilježila 31 osobu  koja je bila ponavila teški prekršaj u prometu. Takozvani recidivisti počinili su 34 teška prekršaja, od čega su najčešće imali nedopuštenu koncentraciju alkohola u krvi te su se kretali nedopuštenom brzonim. U upravljanju vozilom prije stjecanja prava uhvaćeno je devet recidivista, a iz tih razloga 7 vozača zadržano u posebnim prostorijama do otrežnjenja, a protiv 12 vozača proveden je žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kaznu, priopćili su iz policije.

U Hrvatskoj su se ovoga vikenda dogodile i 63 prometne nesreće u kojima su smrtno stradale dvije osobe dok je zadobila teške tjelesne ozljede. MUP dodaje da su u ostalim nesrećama ozlijeđene 82 osobe.

"Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život", poručili su iz MUP-a. 

Možda vas zanima i ovo:
Message