News

Komentari 18

Brodotrogir ugovorio poslove od 200 mil. $ i traže radnike

Brodotrogir ugovorio poslove od 200 mil. $ i traže radnike

Traže po deset brodomontera, brodoelektričara, brodobravara, brodocjevara, zavarivača (REL ili MIG/MAG ili TIG) i  brusača. Natječaj je oglašen  na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Iz Brodotrogira poručuju "knjiga narudžbi za brodove je puna", te su otvorili natječaje  za zapošljavanje 60 radnika deficitarnih proizvodnih zanimanja.  Traže po deset brodomontera, brodoelektričara, brodobravara, brodocjevara, zavarivača (REL ili MIG/MAG ili TIG) i  brusača. Natječaj je oglašen  na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a poželjno je da radnici imaju radno iskustvo. Ukoliko nemaju, Brodotrogir im nudi mogućnost osposobljavanja u sklopu Ustanove za obrazovanje odraslih „Brodotrogir“.


 - Pored novogradnje kemijskog tankera nosivosti 49.500 tona , koja se gradi za Brodotrogirovu vlastitu kompaniju Trogir Maritime u knjizi narudžbi upisano je još osam različitih objekata. U prosincu ove godine, na navoz će se položiti kobilica za jedan specijalni tanker za navigaciju u ledu za naručitelja iz Finske u planu je i opremanje još jednog MR tankera od 45000 tdw, drugog u seriji od dva broda, od kojih je prvi u završnoj fazi opremanja, radnog naziva Novogradnja 329. Brodotrogir je nadalje potpisao sporazum za gradnju serije od četiri kemijska tankera plitkog gaza za navigaciju u Sjevernom moru i Baltiku, veličine nešto manje od Novogradnje 326. Pored popunjenosti kapaciteta brodogradilišta u narednim godinama, raste i flota pomorske kompanije Trogir Maritime, što je jedan od ciljeva diversifikacije grupe, odnosno proširenje njezine djelatnosti na pomorsko tržište. Stoga nam treba radnika ovih deficitarnih zanimanja – poručili su iz Brodotrogira.

Ističu da je povećan obima posla, te se u knjizi narudžbi nalaze poslovi vrijedni 200 milijuna američkih dolara.

Najčitaniji članci