Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
118 komentara

Broj državnih službenika u pet godina narastao za čak 13.000

Od 2008. do 2012. godine broj zaposlenih u državnom sektoru povećan je za 13 tisuća ljudi. Istodobno je u privatnom sektoru broj radnih mjesta smanjen za 44.000

Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
118 komentara

Premijer Zoran Milanović u petak je izjavio kako ne može prihvatiti nove zahtjeve Bruxellesa za štednju jer od Hrvatske nikako ne želi napraviti novu Grčku.

- Traže dodatne uštede od 1,3 milijarde kuna. Ići ćemo prema tom iznosu, ali ne tako da ubijemo svaki rast, svaku mogućnost investicije ili ulaganja. To tako ne može biti - kazao je premijer Milanović.

Najnovija analiza Instituta za financije o zaposlenosti u Hrvatskoj pokazuje da nas Kukuriku vlada već pretvara u Grčku.

Od 2008. do 2012. broj zaposlenih u državnom sektoru povećan je za 13.000 tisuća ljudi. Istodobno je u privatnom sektoru broj radnih mjesta smanjen za 44.000, navodi se u analizi. Stručnjaci Instituta također upozoravaju da država nije učinila dovoljno kako bi poslodavce rasteretila poreza i olakšala otvaranje novih radnih mjesta.

- Nažalost, jedina mjera u ovom smjeru, smanjenje doprinosa za zdravstveno osiguranje koja plaća pokazala se privremenom - ističu stručnjaci Instituta za financije.

Vlada ni dosad nije slušala stručnjake, pa vjerojatno neće poslušati ni te preporuke. Stoga premijerova obećanja o rastu, investicijama i ulaganjima ostaju i dalje mrtvo slovo na papiru. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message