Obavijesti

News

Komentari 25

Brutalno ubio Hrvata, Mađara i Srbina: Nasmijani ubojica Čaba Der osuđen na doživotnu robiju

Brutalno ubio Hrvata, Mađara i Srbina: Nasmijani ubojica Čaba Der osuđen na doživotnu robiju
11

Čaba Der ubio je hrvatskog poduzetnika u Amsterdamu, mađarskog biznismena u Budimpešti i muškarca u Beogradu. Ostavio je krvavi trag u cijeloj EU, a nakon ubojstava je išao na odmore u ljetovališta i snimao se

Kako javlja Kurir, srpski plaćeni ubojica Čaba Der osuđen je u Mađarskoj na doživotni zatvor zbog likvidacija. Podsjetimo, Der je  30. srpnja 2018.  godine u centru Amsterdama ubio hrvatskog biznismena Ivana Serdarušića u talijanskom restoranu što je zabilježeno i na snimkama nadzornih kamera. Pucao je u njega i jednostavno odšetao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Mađarska policija je Dera sumnjičila da je  20. rujna 2018. u Budimpešti ubio biznismena Lasla V.  Ubio ga je na parkingu na periferiji Budimpešte tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu. Tijelo Lasla V. bacio je u obližnji potok i pobjegao, a u automobilu ubijenog nađeni su droga i novac. 

Početkom veljače 2019. godine u Budimpešti je uhićena i djevojka za koju se sumnja da je bila u emotivnoj vezi sa plaćenikom Čabom Derom. Ona je privedena u glavnom gradu Mađarske, gdje je navodno bila u posjeti baki.

Nasmijani ubojica iz Srbije koji je brutalno likvidirao Hrvata: 'U podzemlju ili ubijaš ili si ubijen'
Nasmijani ubojica iz Srbije koji je brutalno likvidirao Hrvata: 'U podzemlju ili ubijaš ili si ubijen'

Derova posljednja likvidacija bila je  5. siječnja 2019. godine kada je hladnokrvno ubio Nebojšu Markovića na Banovom brdu u Beogradu. Kamere sa susjedne zgrade snimile su ga dok je u bijeloj jakni i s osmijehom na licu prišao Markoviću i ubio ga. Marković je u tom trenutku sastavljao dječja kolica. Markovića je, prema nekim izvorima, Der navodno ubio greškom jer mu je stvarna meta bio netko drugi.

Der, poznat i pod nadimkom 'Nasmijani ubojica', uhićen je 1. ožujka 2019. godine u hotelu 'Amadeus' u Pragu te izručen Mađarskoj, gdje mu se sudilo za likvidacije. 

Suđenje je pretvorio u cirkus. Ponašao se kao stand-up komičar, zahvaljivao Viktoru Orbanu na dvostrukom državljanstvu jer je rekao da bi ga, da je izručen Srbiji, tamo ubili kao zeca.

Prvostupanjska presuda je objavljena u srijedu, a Čaba Der prema mađarskom zakonu uvjetni otpust može tražiti nakon 40 godina izdržane kazne.