Obavijesti

News

Komentari 132

Bujanec brani Bernardića: 'Još mi je 14 SDP-ovaca čestitalo'

Bujanec brani Bernardića: 'Još mi je 14 SDP-ovaca čestitalo'
8

FATALNA ČESTITKA SDP se podijelio na one koji brane i one koji napadaju Bernardića, a Velimir Bujanec uspoređuje ga s Andrijom Hebrangom

VIDEO

Kredit od šest milijuna kuna koji je SDP u lipnju podignuo mimo znanja najviših stranačkih tijela,  trebao bi, kako se neslužbeno doznaje, biti tema rasprave SDP-ova Predsjedništva koje je u utorak popodne počelo zasjedati u sjedištu stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu.

 Riječ je o kreditu koji je SDP podignuo u Erste banci i za koji je založio dio stranačke imovine.

 Uoči sjednice Predsjedništva stranke Romana Jerković i Ivo Jelušić odgovorili su novinarima kako su znali za kredit i kako smatraju da je "sporno" što ga se podiglo mimo procedure propisane statutom SDP-a.

 Odluka o kreditu donesena je mimo odluke SDP-ova Predsjedništva, čime je prekršen statut stranke, potvrdio je u izjavi novinarima Jelušić.

 Na nagađanja da bi zbog toga mogli odgovarati glavni tajnik stranke Zvane Brumnić i poslovni direktor Nikša Vukas, odgovorio je - "Ne znam, vidjet ćemo".

 Očekuje se da će se rasprava na Predsjedništvu SDP-a pokrenuti i zbog 'svadbene čestitke' predsjednika stranke Davora Bernardića TV voditelju i novinaru Velimiru Bujancu, kojeg dio javnosti smatra kontroverznim, a što su neki SDP-ovci žestoko kritizirali na društvenim mrežama.

 Upitan za tu čestitku, Jelušić je odgovorio da će Predsjedništvo stranke sigurno o tome raspravljati ako je to najveći problem u državi.

 Na sjednici Presjedništva SDP-a raspravljat će se i o aktualnoj političkoj situaciji i izmjenama stranačkog statuta, koji bi trebao donijeti i nova izborna pravila za unutarstranačke lokalne izbore.

Bujanec brani Bernardića: 'Još mi je 14 SDP-ovaca čestitalo'

Bernardić postaje problem, a ne rješenje za SDP, i pred time ne smijemo zatvarati oči, a posebno ne Predsjedništvo i Glavni odbor, rekao je Mirando Mrsić na N1.

“Žao mi je što je Davor dao prednost kurtoaziji nad sadržajem”, napisao je Bojan Glavašević na Twitteru pa dodao:

“Bujanec predstavlja sve protiv čega se SDP uvijek borio”.

Bernardića su prozvali i Forum mladih te Gordan Maras.

“Ograđujem se od bilo kakvog dovođenja u vezu Bujanca i SDP-a! To nije naš svijet! Ni blizu”, napisao je Gordan Maras.

“Bernardić je do sada bio jasan u izjavama barem u jednom i o tome se nije kalkulirao (što se za druge teme ne može reći). A to je antifašizam. Stoga smatram da je reakcija pretjerana i divlja. Nikad ne podržavam linč. Prošla sam ga i ja kao žrtva”, napisala je Aleksandra Kolarić i dodala: “Treba priznati očajnu pogrešku i krenuti dalje”.

- Bernardić je ovom čestitkom pokazao ljudskost i pristojnost - misli Vesna Nađ (SDP).

Velimir Bujanec kaže kako je on kao predstavnik uljuđene desnice šokiran ljevičarskim odstrelom Bernardića.

- I ja sam čestitao Manoliću kad se oženio - rekao nam je, a na Facebooku je napisao:

- Nadam se da boljševici neće strijeljati Beru samo zato što mi je čovjek pristojno čestitao na ženidbi. U svakom slučaju, drago mi je da se SDP-ovci i dalje međusobno tuku. Bave se mojim vjenčanjem, čestitarima i sami sobom. Jadno - zaključio je mladoženja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...