Obavijesti

News

Komentari 364

Miro Bulj: Branitelje proganjaju kao zvijeri, nitko ih ne štiti...

Miro Bulj: Branitelje proganjaju kao zvijeri, nitko ih ne štiti...
1

Uhićenje državljana RH u BiH potvrđuje da su hrvatski branitelji bez zaštite, lovina na otvorenom lovištu. Ovo je potpuni poraz krive politike hrvatske diplomacije, poručuje Bulj

VIDEO

Uhićenje pripadnika HVO-a u Orašju izazvalo je brojne reakcije u Hrvatskoj. Mostov zastupnik Miro Bulj kazao je da se ovim uhićenjem potvrđuje da su branitelji bez zaštite. Smatra kako nije dovoljno da predstavnici najviših državnih institucija izraze samo zabrinutost. 

Podsjetimo, desetorica bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane s područja Bosanske Posavine uhićena su u ponedjeljak u Orašju, u BiH, a Tužiteljstvo BiH ih sumnjiči da su počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti. Među uhićenima, koji je i Đuro Matuzović (64), umirovljeni general HVO i organizator obrane na području Orašja i ratni zapovjednik oraškog Zbornog područja.

- Uhićenjem državljana RH u BiH, koji su branili svoj dom, potvrđuje se da su hrvatski branitelji bez zaštite, lovina na otvorenom lovištu. Ovo je potpuni poraz krive politike hrvatske diplomacije vođene od završetka Domovinskog rata i ono najgore potvrda nefunkcioniranja sigurnosnih službi.

Republika Hrvatska, kao i svaka ozbiljna država treba državnički pristupiti problemu uhićenja branitelja u BiH, kako kome padne na pamet. Ovim uhićenjima ugrožena je sigurnost svih državljana RH, Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH i samim tim i nacionalna sigurnost RH.

Iz dosadašnjeg iskustva, neozbiljno je i nedržavničku pozivati se na svjetlom obasjanu EU i izražavati zabrinutost dok se Hrvatski branitelji nakon 21 godinu od završetka rata proganjaju kao zvijeri.... 

Da nije tužno bilo bi smiješno, napisao je Miro Bulj.

Bulj: Hrvatska mora zaštititi svoje državljane u BiH 

Most poziva hrvatske institucije da stanu u zaštitu hrvatskih državljana u BiH, a ne da ih se progoni, da budu na otvorenom lovištu, istaknuo je Miro Bulj u srijedu u Saboru.

Mostov zastupnik pohvalio je odluku premijera Andreja Plenkovića da u prvi službeni posjet ode u BiH. To je državnički čin, kaže Bulj, ali i dodaje kako nije dovoljno izraziti samo zabrinutost, da je predsjednica države "istog trenutka" bila dužna sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost i stati u zaštitu hrvatskih državljana.

 "Ako smo ozbiljna država, imamo pravo i obvezu prema mrtvim braniteljima i tim ljudima koji su ostali sami, zaštititi ih kao istinske heroje i istinske branitelje", naglasio je Bulj.

Upozorio je i da bosansko-hercegovačko pravosuđe uglavnom podiže optužnice protiv hrvatskih branitelja, generala HVO-a, te se zapitao što je sa zločinima počinjenim nad Hrvatima, što je s 41-im ubijenim civilom u Uzdolu, zločinima u središnjoj Bosni počinjenim 1993 godine. Nije podignuta ni jedna optužnica, upozorio je Bulj, koji također ne spori da sve zločine treba osuditi, ali i imati na umu da su pripadnici HVO-a i HV-a zaustavili velikosrpku agresiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 364
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)