News

Komentari 12

BUM polako: Slovenac je vozio 800 kila TNT-a i fitilje, a gepek mu je cijelo vrijeme bio otvoren

BUM polako: Slovenac je vozio 800 kila TNT-a i fitilje, a gepek mu je cijelo vrijeme bio otvoren

Mogla je to biti bombastična vožnja. Tijekom rutinske vožnje autoputom, slovenska policija je otkrila cijelu opremu za miniranje kamenoloma. Vozač nije imao dozvolu za prijevoz takvog tereta

Policijski službenici iz Celja su u utorak ujutro tijekom rutinske kontrole cestovnog prometa na autocesti A1 primijetili da su vozaču kombiniranog vozila otvorena vrata tovarnog prostora tijekom vožnje pretjecajnom trakom.

Kako pišu Slovenske novice, zbog opasnosti od pada tereta na kolnik autoceste, vozač je zaustavljen te su mu pregledali vozilo.

No nakon pregleda vozila i tereta utvrđeno je da je vozač nosio eksploziv, električne detonatore i 250 metara fitilja. Ukupna masa eksploziva bila je nešto više od 800 kilograma.

Ovaj eksploziv, detonatori i kabel za paljenje koriste se za miniranje u kamenolomima.

Osim tehničke neispravnosti vozila, zbog koje su se otvorila vrata tereta, policijski službenici su utvrdili i druge nepravilnosti.

Između ostalog, nemar u utovaru i osiguranju tereta te neusklađenost prijevoza i izdane dozvole za prijevoz eksploziva.

- U prijevozu eksploziva, radi osiguranja sigurnosti u cestovnom prometu, posebno su propisani posebni zahtjevi koje nisu osigurali vozač i pravna osoba. Stoga smo protiv vozača, pravne osobe i odgovorne osobe pravne osobe pokrenuli prekršajni postupak - rekli su slovenski policijski službenici.

Najčitaniji članci