Obavijesti

News

Komentari 9

Hvar: Olujna bura na šljunčanu plažu izbacila brod s turistima

Hvar: Olujna bura na šljunčanu plažu izbacila brod s turistima
15

Zbog olujne bure ne vozi trajekt na relaciji Makarska - Sumartin na otoku Braču. Trajekt koji je jutros isplovio s Brača morao se vratiti zbog jakog vjetra u kanalu

VIDEO

Jaka bura je u četvrtak oko 1 sat potrgala vezove na 11 metarskoj brodici usidrenoj u uvali Podstine na Hvaru i nasukala je na šljunačanu plažu. Šokirana i preplašena četveročlana njemačka posada se uz pomoć Hvarskog Lučkog kapetana iskrcala na obalu neozlijeđena. Nevrijeme je zahvatilo Hvar u večernjim satima, a Njemce privezane u uvali je na opasnost oko 22 sata upozorio Pjer Filičević. 

- Rekao sam im da što prije isplove, jer sam znao da će se teško izvući iz uvale kad more zakuha - kaže Pjer. No Njemci nisu mogli upaliti motor na iznajmljenoj brodici i uskoro su se našli u nemilosti olujnog vjetra i velikih valova. Usred naprezanja konopci su popucali, a brod i posadu su kraće vrijeme po uvali bacali valovi, te ih na kraju "usidrili" na šljunku. Predstavnik čarter tvrtke će organizirati spašavanje brodice kada budu povoljniji vremenski uvjeti. Tada će istražne radnje obaviti i Lučki kapetan, a zasad srećom nije primjećeno zagađenje morskog okoliša.

Olujna bura u Makarskoj oštetila je manje ugostiteljske i druge objekte i pokidala tende, oštećeno je nekoliko kioska, a potopljene su i dvije brodice u gradskoj luci. Manje su oštećeni elektrovodovi i nadzemni telefonski kabeli. Štete ima i u park šumama Osejava i Sveti Petar te u maslinicima, vinogradima i na povrtnim kulturama.

Zbog olujne bure ne vozi trajekt na relaciji Makarska - Sumartin. Trajekt koji je jutros isplovio s Brača morao se vratiti zbog jakog vjetra u kanalu. 

Bura je u četvrtak iza ponoći srušila skelu s Pošte u ulici Šimuna Kožičića Benje na zadarskom Poluotoku. Skela visoka 10 metara završila je naslonjena na zgradi preko puta. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Za sav promet zatvorena je cesta D218 Dobroselo-Mazin zbog srušenog drveća, javlja HAK.

Na Biokovu pada snijeg, a ima već oko 10 centimetara. Temperatura na najvišem vrhu Svetom Juri spustila se na minus tri Celzijeva stupnja, što je neuobičajeno za ovo doba godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...