Obavijesti

News

Komentari 7

Burić: O slučaju Matijevića bi trebao raspravljati i Sabor

Burić: O slučaju Matijevića bi trebao raspravljati i Sabor
3

Matijevićeva je supruga, podsjetimo, u veljači 2011. u Srbiju odvela njihovu kći Reu iako se on s time nije usuglasio. Matijević je iznio i niz nelogičnosti u radu službi

VIDEO

Došlo je vrijeme da o ovom razgovaramo i na plenarnoj sjednici Hrvatskog sabora, rekao je Dinko Burić, predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe nakon što je pred članovima Odbora svoju situaciju iznio Robert Matijević. Njegova, još uvijek supruga, je u veljači 2011. u Srbiju odvela njihovu maloljetnu kći Reu iako se on s time nije usuglasio. Matijević je iznio niz nelogičnosti i nezakonitosti u radu hrvatskih i srpskih institucija, a za neke je priložio i dokumente. 

- Tu je i konstatacija da je Rei izdat jugoslavenski pasoš 6. rujna i da je 10. rujna upisana u knjigu državljanstva Srbije. Prvo je dobila pasoš, a onda državljanstvo. Situacija je čista - ukazao je Matijević. Temeljem svega toga Odbor je donio zaključke prema kojima od Ministarstava pravosuđa i Ministarstva vanjskih poslova te Državnog odvjetništva traži očitovanje na ranije upućene zahtjeve od strane Hrvatskog sabora. 

Tijekom sjednice pojedini članovi Odbora nekoliko su puta skretali s teme pokušavajući raspravljati o Matijevićevu odnosu sa suprugom, ali Burić je svaki put pojasnio kako to nije tema. 

Također, Luki Denoni (SDP) nije bilo jasno kako se odvođenje maloljetnog djeteta preko granice, a od strane majke, može nazivati otmicom. I Matijević i Burić pojasnili su mu kako to stoji prema međunarodnoj konvenciji koju je Hrvatska ratificirala. 

- Ovo nije otmica - zaključila je, osim Denone, i Ivana Posavac (SDP), koja je rekla da je tijekom sjednice putem mobitela na internetu istraživala slučaj te pročitala kako je majka u Srbiju otišla iz sigurne kuće. Burić je opet ukazao kako tema nisu odnosi Matijevića i njegove supruge, nego slučaj maloljetne hrvatske državljanke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...