News

Komentari 0

Burno u Prištini: Zastupnici opozicije bacali su suzavac

Burno u Prištini: Zastupnici opozicije bacali su suzavac

U sukobima ispred parlamenta nešto prije ponoći pet je prosvjednika i dva policajca lakše ozlijeđeno, a mediji u Prištini javljaju da je uhićeno sedam pristalica opozicije

Nakon više sati zasjedanja i nekoliko prekida tijekom dana i večeri u petak, te prosvjeda i sukoba prosvjednika s policijom ispred parlamenta, sjednica Skupštine Kosova okončana je tijekom noći na subotu usvajanjem zakona o zdravoj hrani samo uz prisustvo zastupnika Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Demokratske partije Kosova (PDK) jer je opozicijskim zastupnicima onemogućeno prisustvovanje.

Novinske agencije javljaju da je opozicija takav završetak sjednice označila kao 'privatni sastanak struktura PDK i DSK s predsjednikom parlamenta Kadrijem Veselijem i najavila da će ponovo blokirati rad Skupštine Kosova.

Prije takvog nastavka sjednice skupštine policija se povukla iz zgrade parlamenta, u koju je ušla nakon što su zastupnici opozicije u skupštinskoj dvorani bacali suzavac, uz istovremeni prosvjedni skup opozicije ispred parlamenta čiji su se sudionici razišli nakon okončanja sjednice skupštine.

U sukobima ispred parlamenta nešto prije ponoći pet je prosvjednika i dva policajca lakše ozlijeđeno, a mediji u Prištini javljaju da je uhićeno sedam pristalica opozicije.

Prosvjednici su policiju gađali Molotovljevim koktelima i kamenjem, palili su kontejnere, a policija je uz uporabu suzavca krenula na njih nakon čega se većina njih udaljila ka raznim dijelovima Prištine.

Najčitaniji članci