Obavijesti

News

Komentari 19

Bush: Nisam planirao niti želio postati ratnim predsjednikom

Bush: Nisam planirao niti želio postati ratnim predsjednikom
9

U jednom od najdužih intervjua koji je dao medijima George Bush govorio je o svom mandatu, odlukama i osjećajima u najtežim danima SAD-a nakon 11. rujna

VIDEO

Moje predsjednikovanje od 11. rujna 2001. se promijenilo, rekao je bivši američki predsjednik George Bush u jednom od svojih najdužih intervjua. U jednosatnom dokumentarcu koji je snimio National Geographic, Bush je odgovarao na ona pitanja koja su 10 godina mučila mnoge. Među njima i ono što mu se 'motalo' po glavi toga dana dok je sjedio u učionici na Floridi. 

- Moja prva reakcija bila je gnjev. Tko bi, dovraga, to učinio Americi? Koncentrirao sam se na djecu i kontrast između napada i nevinosti te djece. Nisam ih htio uznemiriti. Htio sam ostaviti dojam mirnoće - ispričao je Bush svoju stranu reakcije koju su mnogi ismijavali i izrugivali se njegovom izrazu lica. 

Istaknuo je kako se tijekom svog predsjednikovanja želio koncentrirati na obrazovanje, ali nakon tog dana fokus je bio na obrani zemlje.

- Napadi su promijenili moje predsjedništvo i natjerali me da donesem brojne odluke, od kojih su neke bile kontroverzne, a sve su imale za cilj zaštititi našu domovinu. Nisam imao strategiju, živio sam dan po dan. Nisam planirao ni želio postati ratnim predsjednikom - rekao je, prenosi ABC.

Od teških trenutaka, kao najteži je naveo gledanje scena ljudi koji su skakali u smrt iz tornjeva WTC-a.

Da je Osama bin Laden mrtav, Bush je saznao kada ga je nazvao Barack Obama. Ratni predsjednik tvrdi da se nakon što je saznao da je ubijen čovjek zbog kojeg je Amerika počela rat, nije osjećao ''ni radosno ni slavodobitno''. 

- Dobio sam osjećaj završetka, zahvalnosti što je pravda pobijedila - rekao je Bush. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa