Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Bush: Nisam planirao niti želio postati ratnim predsjednikom

U jednom od najdužih intervjua koji je dao medijima George Bush govorio je o svom mandatu, odlukama i osjećajima u najtežim danima SAD-a nakon 11. rujna

AFP
Foto: AFP
19 komentara

Moje predsjednikovanje od 11. rujna 2001. se promijenilo, rekao je bivši američki predsjednik George Bush u jednom od svojih najdužih intervjua. U jednosatnom dokumentarcu koji je snimio National Geographic, Bush je odgovarao na ona pitanja koja su 10 godina mučila mnoge. Među njima i ono što mu se 'motalo' po glavi toga dana dok je sjedio u učionici na Floridi. 

- Moja prva reakcija bila je gnjev. Tko bi, dovraga, to učinio Americi? Koncentrirao sam se na djecu i kontrast između napada i nevinosti te djece. Nisam ih htio uznemiriti. Htio sam ostaviti dojam mirnoće - ispričao je Bush svoju stranu reakcije koju su mnogi ismijavali i izrugivali se njegovom izrazu lica. 

Istaknuo je kako se tijekom svog predsjednikovanja želio koncentrirati na obrazovanje, ali nakon tog dana fokus je bio na obrani zemlje.

- Napadi su promijenili moje predsjedništvo i natjerali me da donesem brojne odluke, od kojih su neke bile kontroverzne, a sve su imale za cilj zaštititi našu domovinu. Nisam imao strategiju, živio sam dan po dan. Nisam planirao ni želio postati ratnim predsjednikom - rekao je, prenosi ABC.

Od teških trenutaka, kao najteži je naveo gledanje scena ljudi koji su skakali u smrt iz tornjeva WTC-a.

Da je Osama bin Laden mrtav, Bush je saznao kada ga je nazvao Barack Obama. Ratni predsjednik tvrdi da se nakon što je saznao da je ubijen čovjek zbog kojeg je Amerika počela rat, nije osjećao ''ni radosno ni slavodobitno''. 

- Dobio sam osjećaj završetka, zahvalnosti što je pravda pobijedila - rekao je Bush. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message