Obavijesti

News

Komentari 25

Buterin: Na Jadranskom trgu bilo je više od 500 Riječana

Buterin: Na Jadranskom trgu bilo je više od 500  Riječana
1

Za H. Burića je trošenje novca od kredita MMSU-u na odštetu zbog izgubljenog radnog spora primjer bahate i nesposobne vladavine gradonačelnika Obersnela

VIDEO

Na predstavljanju HDZ-ovih kandidata u 8. izbornoj jedinici koje je u srijedu poslijepodne predvodila predsjednica stranke Jadranka Kosor na Jadranskom trgu u Rijeci okupilo se najmanje pet stotina ljudi, a ne dvjestotinjak, kako su prenijeli mediji, kazala je u četvrtak u Rijeci Vesna Buterin, saborska zastupnica HDZ-a. Kao dokaz svojih tvrdnji V. Buterin predočila je fotografije s jučerašnjeg skupa i izrazila zadovoljstvo odzivom Riječana skupu. 

Osvrćući se na posjet predsjednice Jadranke Kosor 8. izbornoj jedinici, Buterin je navela da je šest skupova, od Crikvenice, Krka, Kostrene i Rijeke do Pule i Pazina, bilo izuzetno dobro posjećeno. I danas su u HDZ-u podsjetili na ulaganja Vlade u projekte u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji rekavši da je riječ o projektima koji osiguravaju budućnost dok Kukuriku koalicija, koja je na vlasti već 21 godinu, svoja obećanja nije ispunila.

– Rijeka je primjer kako vladaju i kako bi vladali Hrvatskom da osvoje vlast, od Rijeke su stvorili grad afera, što bi tek učinili s Hrvatskom – rekla je danas Buterin.

Hrvoje Burić, gradski vijećnik HDZ-a i kandidat stranke na listi za Sabor, osvrnuo se na najnoviji “riječki slučaj” – trošenje namjenskog kredita odobrenog Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

– Iz namjenskog kredita od 2,76 milijuna kuna za kupnju umjetnina za novi MMSU dio iznosa, 1,5 milijuna kuna, preusmjeren je za isplatu odštete tajnici Muzeja koja je sudskom odlukom vraćena na posao nakon deset godina što je još jedan primjer kako nesposoban i bahat gradonačelnik troši novac građana Rijeke na netransparentan način – kazao je Burić dodajući da je riječ o načinu vladanja SDP-a. Burić je podsjetio da je o tom kreditu više puta tražio podatke od gradonačelnika na sjednicama Gradskog vijeća, no on mu nikad, tvrdi, nije odgovorio istinom pa ga je danas nazvao “Oberlažovom” .

– Usto, laž je i manipulacija da se radi o kreditu od 2,760 milijuna kuna jer su trošak i kamate još 663 tisuće kuna – tvrdi Burić i zaključuje da danas u Muzeju umjesto slika visi sudsko rješenje, a ako tako nastave, MMSU će ostati bez umjetnina, ali sa slikama Obersnela i Željka Jovanovića kao predstavnicima uspješne vladavine SDP-a u Rijeci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...