Obavijesti

News

Komentari 108

Buktinja na njemačkoj cesti: Izgorio je autobus iz Hrvatske

Buktinja na njemačkoj cesti: Izgorio je autobus iz Hrvatske
4

Vozač autobusa je u vožnji primijetio dim koji je šikljao iz motornog prostora, stao, i tada su dva vozača i šest putnika uspjeli napustiti autobus, objavila je njemačka policija

Autobus rovinjskog prijevoznika Črnja tours u potpunosti je izgorio u ponedjeljak u 1 sat ujutro, dok se kretao između čvorova Pforzheim-Nord i Pforzheim-West na autocesti A8, prenosi njemački list Neueste Nachrichten.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

01:16

Vozač autobusa je u vožnji primijetio dim iz motornog prostora, stao, i tada su dva vozača i šest putnika uspjeli napustiti autobus, objavila je njemačka policija u priopćenju za javnost. Nitko nije ozlijeđen, a kao uzrok požara pretpostavlja se tehnički kvar. Autobus hrvatske putničke tvrtke bio je na redovnom putovanju od Münchena do Karlsruhea.

Prema policiji, šteta se još ne može točno utvrditi, ali će vjerojatno biti u rasponu od šest znamenki. Putnike i dva vozača zbrinula je služba hitne pomoći te su u ranim jutarnjim satima mogli nastaviti put zamjenskim autobusom.

Vlasnik Igor Črnja potvrdio nam je nesretni slučaj, te nadodao kako je autobus bio star svega tri godine i da je požar buknuo u prostoru motora. U autobusu se tada nalazilo šestoro putnika koji su svi spašeni, skupa s prtljagom, a policija je reagirala u rekordnom roku.

Prema onome što mu je rekao vozač, kada su stali, pokušali su vatrogasnim aparatima obuzdati širenje plamena, no sve je bilo uzalud. Policija ih sve udaljila prema obližnjoj kući, a autobus je u potpunosti izgorio. Cijela istraga sada je u rukama njemačke policije, kazao nam ukratko vlasnik Črnja.