Obavijesti

News

Komentari 1

Butković i Končar u Puli otvorili Marinu Polesana. Uložili 30-ak milijuna eura, hotel još čeka

Butković i Končar u Puli otvorili Marinu Polesana. Uložili 30-ak milijuna eura, hotel još čeka
3

Želim naglasiti da se ovim ulaganjem ulaže u vlastito dobro Republike Hrvatske. Sva uložena sredstva su naša i nismo imali nikoga tko bi nas financijski podržao u ovom, rekao je Danko Končar

VIDEO

Nakon višegodišnje gradnje, u utorak je u Puli otvorena Marina Polesana, u sklopu prve faze velikog nautičko-turističkog projekta Katarina Monumenti koji u nekadašnjoj vojnoj zoni realizira tvrtka Kermas Istra poduzetnika Danka Končara.

Ta masivna nautička infrastruktura prostire se na više od deset hektara zemljišta, u sklopu kojih se nalaze 304 veza, od kojih su 262 u moru, a 42 na kopnu. Gostima će na raspolaganju biti recepcija, sanitarni čvorovi, praonica i sušionica rublja, specijalizirana trgovina s potrepštinama za nautičare.

"Do ovog trenutka utrošeno je tridesetak milijuna eura i još treba nekoliko objekata urediti. Ovo je faza 2 Marine 1. Ostalo je hotel u vrijednosti oko 30 te marina u vrijednosti oko 20 milijuna po današnjim cijenama, koje su drastično otišle gore. Želim naglasiti da se ovim ulaganjem ulaže u vlastito dobro Republike Hrvatske. Sva uložena sredstva su naša i nismo imali nikoga tko bi nas financijski podržao u ovome", ustvrdio je Končar na otvaranju marine.

Dodao je da je u drugoj fazi predviđena izgradnja hotela te na području kamenoloma još oko 900 vezova na kopnu i oko 150 na moru.

Koncesiju je tvrtka dobila od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a tom je prigodom svečanom otvorenju prisustvovao i ministar Oleg Butković.

"Ovo je naša perspektiva i ovakve investicije ulijevaju nadu u razvoj naše države. Hrvatska je pomorska zemlja, mi od mora živimo i naša je zadaća pametno ulagati u njega i razvijati investicije u obnovu naših luka. Ovo su prekretnice i novi počeci i ovo nije naš završen posao u Puli. Moramo obnoviti lukobran i rivu, a europska sredstva za to postoje", istaknuo je Butković.

Ustvrdivši kako je ovo veliki pothvat, pulski gradonačelnik Filip Zoričić kazao je kako je Pula grad bogate prošlosti i budućnosti te kako je upravo taj projekt početak te budućnosti, dok je istarski župan Boris Miletić podsjetio kako je oko 2001. godine, na jednoj sjednici Vlade tadašnji ministar Ivan Jakovčić s premijerom Ivicom Račanom dogovorio projekt Brijuni rivijera kako se, kako je rekao "pulsko priobalje ne bi razlomilo na nekoliko komadića, nego ujedinilo".

"Tema demilitarizacije i mene je privukla u politiku, dva stoljeća je vojska određivala smjer razvoja grada i mislim da je vrijeme da se sva bivša vojna infrastruktura stavi u funkciju grada i građana, otvaranja novih radnih mjesta i gospodarskih mogućnosti", poručio je Miletić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje