Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

Butković pred Vladom popio čašu slavonskobrodske vode

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, uoči jutrošnje sjednice Vlade, popio je čašu slavonskobrodske vode koju su mu dali novinari. Pio je i Ćorić, Kujundžić je odbio

Foto: N1 Televizija
52 komentara

Svi uvijek postavljaju pitanje je li trebalo ranije reagirati, najvažnije je da se brzo reagiralo, rekao je ministar Oleg Butković kada je popio vodu. Ministar je kazao da ne vidi razlog da ne popije tu vodu nakon posljednjih nalaza Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, javlja N1. 

EKOKATASTROFA U BRODU Ne pravdajte se, svi vi ste krivi za ovo: Voda je i dalje prljava...

Podsjetimo, na temelju zadnjih analiza uzoraka koje je uzorkovao Hrvatski zavod za javno zdravstvo sa šest lokacija na području Slavonskog Broda utvrđene su količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo jučer nije dao nove preporuke o tome je li voda za piće ili nije. Po svemu sudeći, to znači da je 90.000 stanovnika Slavonskog Broda i okolice i dalje osuđeno na cisterne s pitkom vodom i spremnike.

Vodu iz Slavonskog Broda je pred Vladom popio i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, kao i ministar Tomo Medved.

- Imamo nalaze koji pokazuju da je sa vodom sve u redu, međutim, i idućih će se dana uzimati uzorci i povjerenstvo će odlučiti kad će obavijestiti građane kad će moći koristiti vodu - rekao je i nije htio govoriti o uzrocima zagađenja. 

Kujundžić nije htio piti vodu

Vodu je odbio popiti i ministar Lovro Kuščević koji je rekao da nije žedan. Čistoću vode komentirao je i ministar zdravlja Milan Kujundžić.

- Voda je prema pravilima struke, u zadnjih pet dana sa urednim nalazom i mogla bi se piti, međutim, ovdje postoje drugi čimbenici - kaže Kujundžić i dodaje da sa strukom treba vidjeti postoji li rizik od nove kontaminacije. 

Kujundžić nije htio popiti vodu iz Slavonskog Broda koju je donio novinar RTL-a.

- Država će uplatiti onoga trenutka kad bude trebalo. Nasreću sada smo priskrbili novce i lijekove onima kojima trebaju - rekao je Kujundžić. 

Komentirao je i 'križni put' Riječanina Saše Pavlića.

- Poštujem križ, poštujem žrtvu čovjeka koji je prešao 150 ili koliko kilometara, međutim, problem zdravstva, održivosti financijskog zdravstvenog sustava i drugoga je problem, ne pojedinca, nego svih država u svijetu pa tako i Hrvatske u čemu trebamo svi preuzeti odgovornost i sudjelovati. Ali isto tako, imati državu ne znači samo imati zdravstvo već i obranu - rekao je Kujundžić. 

- Nije poruka da se ima za avione, a za djecu ne. Bolesna djeca se u Hrvatskoj liječe, uključujući najnovije lijekove. Bogate zemlje ne daju novu generaciju, mi u Hrvatskoj dajemo. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message